Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

En efterrätt med jordgubbar som du inte vill missa! Marinera jordgubbar i rödvin och gyllene karamell och servera med bitar av sockerkaka och en vaniljsås med smak av bittermandel.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Rödvinsmarinerade jordgubbar med mandelsås och sockerkaka

Ingredienser

8 portioner
2 dl strösocker
4 dl rött vin
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm pulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
2 l färska jordgubbar (à 500 g)

Mandelsås

2 1/2 dl mjölk (3%)
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
1/2 finriven bittermandel
1/2 krm salt
1 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
ca 300 g sockerkaka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott!!!

Magnus

2023-06-25

Näringsvärde per portion

Energi2037 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater61 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Marinerade jordgubbar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskbakelse med vaniljmascarpone, kiwi och jordgubbar
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Jordgubbsgelé med mandelgrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad sockerkaka med fläderjordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga