Potatistunnbröd med äggsmör
Baka egna tunnbröd med potatis i degen och stek gyllene i stekpanna. Avnjut de nybakade bröden med den finska klassikern äggsmör – hackat, kokt ägg som blandas med smör och här även gräslök och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
16 st
Äggsmör
2 ägg
50 g rumstempererat smör
1 dl finskuren gräslök
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
Potatistunnbröd
500 g kokt skalad potatis
4 dl vetemjöl
4 msk olivolja
3 krm bakpulver
1 1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bröd inkl äggsmör.
Energi586 KJ / 140 kCal
Fett7 g
Salt0.9 g
Kolhydrater16 g
Protein3 g
Kommentar
Smakade som sämre pannkakor. Äggsmöret smakar bara citron och smöret lämnar en fet hinna i gommen. Hade hellre gjort äggsallad (ägg och majonnäs och kryddor) till.
Evelina
2023-09-17