Färskpotatis och sparris med smörsås

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
5
Färskpotatis och sparris med smörsås

När säsongen är inne kan vi inte få nog av den fina färskpotatisen och ståtliga sparrisen. Här serverar vi de goda primörerna tillsammans med en len smörsås med smak av citron och toppar hela härligheten med riven pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Färskpotatis och sparris med smörsås

Ingredienser

8 portioner
ca 1 kg små färskpotatisar
250 g grön sparris
salt

Smörsås

2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
200 g smör i tärningar
1 msk finrivet citronskal

Till servering

1/2 dl finriven pepparrot
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Min sås blev också väldigt lös. Kan den bli bättre om man låter grädden och créme fr svalna något innan man mixar i smöret?

Anna-lotta

2023-08-19

Tack Anna-Lotta och Inger för era kommentarer! Såsen behöver inte svalna men vi har försökt förtydliga i texten med att ta såsen från plattan och mixa i lite smör i taget. Hoppas ni får ett bättre resultat då. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-22

Min sås blev inte krämig, har ni något förslag på vad jag gjorde för fel?

Inger

2023-07-01

Ska denna potatis serveras varm eller kall?

Murvete

2023-06-23

Hej Murvete! Den är godast som varm eller ljummen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-28

Näringsvärde per portion

Energi1869 KJ / 447 kCal
Fett39 g
Salt0.8 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med potatis och sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad färskpotatis med sparris och mozzarella
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chilipicklad vit sparris
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade isterband med potatissallad
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga