Färskpotatis och sparris med smörsås
När säsongen är inne kan vi inte få nog av den fina färskpotatisen och ståtliga sparrisen. Här serverar vi de goda primörerna tillsammans med en len smörsås med smak av citron och toppar hela härligheten med riven pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
8 portioner
ca 1 kg små färskpotatisar
250 g grön sparris
salt
Smörsås
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
200 g smör i tärningar
1 msk finrivet citronskal
Till servering
1/2 dl finriven pepparrot
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1869 KJ / 447 kCal
Fett39 g
Salt0.8 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Min sås blev också väldigt lös. Kan den bli bättre om man låter grädden och créme fr svalna något innan man mixar i smöret?
Anna-lotta
2023-08-19Tack Anna-Lotta och Inger för era kommentarer! Såsen behöver inte svalna men vi har försökt förtydliga i texten med att ta såsen från plattan och mixa i lite smör i taget. Hoppas ni får ett bättre resultat då. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-22Min sås blev inte krämig, har ni något förslag på vad jag gjorde för fel?
Inger
2023-07-01Ska denna potatis serveras varm eller kall?
Murvete
2023-06-23Hej Murvete! Den är godast som varm eller ljummen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-28