Spetskålssallad med dragon

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Spetskålssallad med dragon

Snabbpickla spetskål och låt den bli huvudingrediens i en fräsch och krispig sallad med en dressing på soja, citron och hackad dragon. En spetskålssallad värd att lägga på minnet som tillbehör till det mesta!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Spetskålssallad med dragon

Ingredienser

8 portioner
1 spetskål (à ca 800 g)
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 msk japansk soja
1 kruka dragon
1 msk finrivet citronskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Supergott! Funkar säkert att använda vitkål istället för spetskål under högsäsong då den är mild och mjäll och billigare.

Eva

2023-06-17

Näringsvärde per portion

Energi353 KJ / 85 kCal
Fett6 g
Salt1.5 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ört- och citrontopping
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad vitkål med dragonvinägrette
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad flankstek och lök med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Torshi – persisk grönsaksblandning
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga