Rostad potatissallad med tapenade

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Rostad potatissallad med tapenade

En enkel potatissallad med rostade potatishalvor som vänds runt i hemgjord tapenade på oliver, kapris och sardeller är det perfekta tillbehöret till grillat. Lägg upp salladen på ett fat tillsammans med kryddig rucola.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Rostad potatissallad med tapenade

Ingredienser

8 portioner

Tapenade

3 dl  urkärnade svarta oliver
4   sardellfiléer
2 msk  kapris
2   skalade vitlöksklyftor
2 msk  färskpressad citronjuice
1 1/2 dl  olivolja
1 1/2 kg  fast potatis
3 msk  olivolja
1 tsk  salt
65 g  rucola

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Uteslut sardeller och tillsätt lite extra kapris i tapenaden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1327 KJ / 317 kCal
Fett22 g
Salt1.8 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Getost med salsa verde
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sommarpasta med salsa verde och lufttorkad skinka
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snäckmakaroner med sardellsås
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Crostini med grön tapenade och parmaskinka
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med rostade grönsaker, ost och oliver
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga