Istället för julbord!

Jultallrik

Prova ett nytt sätt att servera julmaten på! Byt dignande julbord och bufféservering mot läckra små tallrikar fyllda med julens smaker. Välj och vraka bland våra receptförslag och skapa din alldeles egna julmeny!

  • Handla allt för julen online

    Handla allt för julen online

    Unna dig lite lugn och ro i jul och fixa julmaten online. Det går på ett klick! I din lokala butik på nätet hittar du allt för julbaket, julbordet och nyårsfirandet. Smidigt, och till bra pris såklart!

13 recept till jultallriken

Vad sägs som sill med äpple, laxtartar, porchetta, gräddstuvad grönkål och bakad brie med fikon? Skrolla ner för det och mycket mer!

  1. Sill med äpple, lök och svecia

    1. Sill med äpple, lök och svecia

    Betyg 3 av 5.
    2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Knäcke, ost och sill – en oslagbar kombination som förgyller vilket smörgåsbord som helst. Här är det 5-minuterssill blandat med rödlök, äpple och persilja som toppar det spröda knäckebrödet. Toppa med en riktigt god vällagrad ost, exempelvis svecia.

    Sill med äpple, lök och svecia
  2. Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

    2. Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål

    Betyg 4.3 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Det gäller att tärna den gravade laxen riktigt fint till denna tjusiga laxtartar – det är de små bitarna som gör det! Kombinera med krispig, tunnhyvlad fänkål som får marinera i en senapsdressing med apelsin. Läckraste laxen på julbordet, vågar vi påstå!

    Gravad laxtartar med senapsdressad fänkål
  3. Porchetta med rostade skockor och brysselkål

    3. Porchetta med rostade skockor och brysselkål

    Betyg 4.1 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Skär fläskkarré till en platta, krydda och rulla ihop till en italiensk porchetta. Stek köttet på låg temperatur till en örtig, välsmakande härlighet. Skär den möra porchettan i skivor och servera med rostade jordärtskockor och brysselkål.

    Porchetta med rostade skockor och brysselkål
  4. Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

    4. Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

    Betyg 4.4 av 5.
    119 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer.

    Grönkål är en fantastisk råvara som kan anta många olika former. Genom att stuva den med grädde och smaksätta med vällagrad ost har du ett lyxigt tillbehör till det mesta. Julskinkan, köttbiten, vegobiffarna… Det är bara fantasin som sätter gränserna!

    Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost
  5. Jultallrik med lax och ägghalva

    5. Jultallrik med lax och ägghalva

    Betyg 3.3 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Servera julens varmrökta och gravade lax tjusigt upplagt på tallrik med rårivna, saftiga rödbetor i ett "rasp" med pepparrot, en krispig vintersallad med fänkål, apelsin och solrosfrön och krämig ägghalva med räkor och snabbinlagd gurka.

    Jultallrik med lax och ägghalva
  6. Picklade äpplen och betor

    6. Picklade äpplen och betor

    Betyg 5 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Sötsyrliga äpplen och betor piggar upp vilken söndagsstek som helst, såväl i färg som smak. Färsk ingefära ger extra bett i ättikslagen. De picklade äpplena och betorna är även gott som tillbehör till julskinka, porchetta eller en fin bit torsk.

    Picklade äpplen och betor
  7. Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

    7. Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

    Betyg 4.1 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Tänk att något så enkelt kan vara så gott och lyxigt! En hel, rund brieost, eller brietårta som det också kallas, lägger grunden till denna skapelse. In med osten i ugnen och toppa den sedan med färska fikon, blandade nötter och ringla sist över lönnsirap.

    Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap
  8. Citronströmming med senapskräm och picklade betor

    8. Citronströmming med senapskräm och picklade betor

    Betyg 3.3 av 5.
    61 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Genom att lägga in strömming i rikligt med citron och olivolja blir resultatet lite som spanska boquerones. Men med senapskräm, picklade betor och rostat rågbröd har du en fullt komplett rätt att bjuda på till förrätt, som lättare lunch eller på julbordet.

    Citronströmming med senapskräm och picklade betor
  9. Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

    9. Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

    Betyg 3.1 av 5.
    48 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Sätt smak på en bit gravad lax med spiskummin och koriander. Sota laxen hastigt i en het stekpanna, det ger en lika spännande visuell som god karaktär. Bjud på ett fint fat med lyxig löjrom, smetana och gurka med smak av citron. Perfekt på julbordet!

    Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka
  10. Jultallrik med äppelkarré, brysselkål och halloumi

    10. Jultallrik med äppelkarré, brysselkål och halloumi

    Betyg 4.1 av 5.
    19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Testa något annat än julskinka i år eller byt ut söndagssteken! Låt fläskkarré i bit tillagas långsamt i ugnen omgiven av en god cider, äpple, ingefära och kanel. Servera med skyn och en otroligt läcker sallad med honungsstekt brysselkål, salt halloumi och syrligt granatäpple.

    Jultallrik med äppelkarré, brysselkål och halloumi
  11. Äppelbräserad grissida med lingonchutney och stuvad jordärtskocka

    11. Äppelbräserad grissida med lingonchutney och stuvad jordärtskocka

    Betyg 3.5 av 5.
    67 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    En suveränt smakrik rätt som trots ett antal olika komponenter är lätt att laga. Tillaga färsk grissida, rimmad grissida i bit eller tjocka revbensspjäll i en god äppelmust, koka en sötsyrlig lingonchutney och bind samman alla smaker med gräddiga jordärtskockor.

    Äppelbräserad grissida med lingonchutney och stuvad jordärtskocka
  12. Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

    12. Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

    Betyg 3.6 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Två favoriter möts i en och samma dessert – risgrynsgröt och brûléepudding! De är faktiskt som gjorda för varandra. Servera risgrynsbrûléerna med sharonfrukt i tunna skivor, som fått marinera i socker, citron, stjärnanis och kanel. Juligt värre!

    Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Artiklar (1614)

Gott slut!

Nyår på ditt vis

Sätt ihop din meny till nyårsafton, från förrätt till dessert.

Köttfri fest

Vegetarisk nyårsmeny

Den ultimata vegomenyn för dig som vill äta mer grönt. Vegetarisk mat är också lyxig!

Gott nytt år!

Tre nyårsmenyer

Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.

God jul!

Annorlunda julmat

Vi inspirerar dig till att laga ett julbord med klassiska julrätter med en twist.