Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

78
6
Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Grönkål är en fantastisk råvara som kan anta många olika former. Genom att stuva den med grädde och smaksätta med vällagrad ost har du ett lyxigt tillbehör till det mesta. Julskinkan, köttbiten, vegobiffarna… Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Ingredienser

6-8
400 g färsk grönkål
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Susanne

2020-12-26

Jättegott! Hällde stuvningen över en ugnsomelett. Även den suveränt god, ICAs recept Omelett i ugn. https://www.ica.se/recept/omelett-i-ugn-721853/

Moa

2020-10-03

En favorit på julbordet.

Solveig

2020-03-31

Supergott med Permesanost till

Näringsvärde per portion

Energi 938 KJ / 224 kCal
Fett 21 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 4 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept