Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

105
10
Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Grönkål är en fantastisk råvara som kan anta många olika former. Genom att stuva den med grädde och smaksätta med vällagrad ost har du ett lyxigt tillbehör till det mesta. Julskinkan, köttbiten, vegobiffarna… Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Ingredienser

6-8
400 g färsk grönkål
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

105

Kommentarer

Helena

2023-01-15

Alltid med på julbordet. Mums!

Sofia

2021-12-26

Jättegott och enkelt!

Ursula

2021-12-24

Åh så gott

Näringsvärde per portion

Energi 938 KJ / 224 kCal
Fett 21 g
Salt 6 g
Kolhydrater 4 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden