Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost
Grönkål är en fantastisk råvara som kan anta många olika former. Genom att stuva den med grädde och smaksätta med vällagrad ost har du ett lyxigt tillbehör till det mesta. Julskinkan, köttbiten, vegobiffarna… Det är bara fantasin som sätter gränserna!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 portioner
400 g färsk grönkål
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g
Kommentarer
Alltid med på julbordet. Mums!
Helena
2023-01-15Jättegott och enkelt!
Sofia
2021-12-26Åh så gott
Ursula
2021-12-24