Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Grönkål är en fantastisk råvara som kan anta många olika former. Genom att stuva den med grädde och smaksätta med vällagrad ost har du ett lyxigt tillbehör till det mesta. Julskinkan, köttbiten, vegobiffarna… Det är bara fantasin som sätter gränserna!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6-8 portioner
400 g färsk grönkål
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g
Kommentarer
Det står i receptet sjud i 10 min men det räcker absolut inte, minst 20 min körde jag.👍
Helena
2024-12-22Alltid med på julbordet. Mums!
Helena
2023-01-15Jättegott och enkelt!
Sofia
2021-12-26