Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Två favoriter möts i en och samma dessert – risgrynsgröt och brûléepudding! De är faktiskt som gjorda för varandra. Servera risgrynsbrûléerna med sharonfrukt i tunna skivor, som fått marinera i socker, citron, stjärnanis och kanel. Juligt värre!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Ingredienser

6 portioner

Risgrynsbrûlée

1   vaniljstång
2 dl  vispgrädde
1/2 dl  strösocker
4   äggulor
4 dl  färdig eller hemkokt risgrynsgröt
1/2 dl  rörsocker

Marinerad sharon

1/2 dl  strösocker
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1   stjärnanis
1   liten kanelstång
1/2 dl  vatten
2   sharonfrukter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: koka laktosfri risgrynsgröt. Välj laktosfri grädde.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1045 KJ / 250 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Crème brulée med citron
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffrans crème brûlée
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Creme caramel/creme brylé
Betyg 3 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée-paj
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée à l'orange
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga