Risgrynsbrûlée med marinerad sharon
Två favoriter möts i en och samma dessert – risgrynsgröt och brûléepudding! De är faktiskt som gjorda för varandra. Servera risgrynsbrûléerna med sharonfrukt i tunna skivor, som fått marinera i socker, citron, stjärnanis och kanel. Juligt värre!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6 portioner
Risgrynsbrûlée
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
4 äggulor
4 dl färdig eller hemkokt risgrynsgröt
1/2 dl rörsocker
Marinerad sharon
1/2 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 stjärnanis
1 liten kanelstång
1/2 dl vatten
2 sharonfrukter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1045 KJ / 250 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer