Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

7
0
Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Två favoriter möts i en och samma dessert – risgrynsgröt och brûléepudding! De är faktiskt som gjorda för varandra. Servera risgrynsbrûléerna med sharonfrukt i tunna skivor, som fått marinera i socker, citron, stjärnanis och kanel. Juligt värre!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Ingredienser

6 portioner

Risgrynsbrûlée

1
vaniljstång
2 dl
vispgrädde
1/2 dl
strösocker
4
äggulor
4 dl
färdig eller hemkokt risgrynsgröt
1/2 dl
rörsocker

Marinerad sharon

1/2 dl
strösocker
1/2 dl
färskpressad citronjuice
1
stjärnanis
1
liten kanelstång
1/2 dl
vatten
2
sharonfrukter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: koka laktosfri risgrynsgröt. Välj laktosfri grädde.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1045 KJ / 250 kCal
Fett 14 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 27 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept