Jultallrik med äppelkarré, brysselkål och halloumi
Testa något annat än julskinka i år eller byt ut söndagssteken! Låt fläskkarré i bit tillagas långsamt i ugnen omgiven av en god cider, äpple, ingefära och kanel. Servera med skyn och en otroligt läcker sallad med honungsstekt brysselkål, salt halloumi och syrligt granatäpple.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
Långbakad äppelkarré
ca 1 kg benfri fläskkarré i bit
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
2 stora syrliga äpplen
2 gula lökar
3 cm färsk ingefära
1 msk ljus sirap
3 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
3 dl halvtorr cider
3 dl vitt vin
ev majsstärkelse att reda med
Honungsrostad brysselkål med halloumi och granatäpple
300 g färsk brysselkål
1 paket halloumi (à 250 g)
1 msk smör
3 msk olivolja
1 1/2 krm salt
2 msk honung
1 dl finhackad persilja
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl granatäppelkärnor (färska eller frysta)
Gör så här
Långbakad äppelkarré
Honungsrostad brysselkål med halloumi och granatäpple
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken typ av persilja ska man ha?
Lina
2023-12-20Hej Lina! Det är bladpersilja. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-21Gott! Jag lagade i slow cooker vilket gick bra, men jag fick förlänga koktiden och la till 2dl extra vätska (vin+cider) efter en stund. Dock tyckte vi att halloumin gjorde att köttet kom i skymundan. Om vi gör om den kommer vi antingen att ta bort halloumin och göra ungsrostad potatis till, eller ta bort köttet och enbart göra brysselkål/halloumi-delen. En rekommendation är att se till att förbereda allt som kan göras i förväg (hacka persilja till exempel) innan man börjar med brysselkåls-delen. Det blir mycket som ska göras samtidigt en stund.
Maria
2023-12-02Detta måste testas !! Är lite intresserad av näringsvärde per portion! Skulle det gå och få det ??
Sofia
2022-12-13