UNDER 30 MIN | Enkel

Sill med äpple, lök och svecia

Knäcke, ost och sill – en oslagbar kombination som förgyller vilket smörgåsbord som helst. Här är det 5-minuterssill blandat med rödlök, äpple och persilja som toppar det spröda knäckebrödet. Toppa med en riktigt god vällagrad ost, exempelvis svecia.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i cm-stora bitar och lägg i en bunke tillsammans med spadet.
  2. Skala, dela och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
  3. Blanda sillen med lök, äpple och persilja. Låt dra 5-10 minuter.
  4. Skär osten i bitar. 
  5. Lägg knäckebitar på tallrikar. Fördela sillen på brödet och toppa med ost.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd till servering.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 1/2 paket 5-minuterssill (à 420 g)
  • 2 msk spad från sillen
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 rött äpple (gärna Ingrid Marie)
  • 1/2 dl hackad kruspersilja
  • 75 g rumstempererad lagrad ost (gärna Svecia)
  • knäckebröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 621 kJ / 145 kCal