Picklade äpplen och betor
Sötsyrliga äpplen och betor piggar upp vilken söndagsstek som helst, såväl i färg som smak. Färsk ingefära ger extra bett i ättikslagen. De picklade äpplena och betorna är även gott som tillbehör till julskinka, porchetta eller en fin bit torsk.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 portioner
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 cm skivad ingefära
3 rödbetor
2 äpplen (gärna aroma)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi550 KJ / 132 kCal
Fett0.1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater31 g
Protein0.4 g
Kommentar
Hur förvarar man den och hur länge håller den?
Marie
2018-01-24Hej Marie! Detta är en klassisk 1-2-3-lag där ättikan och sockret ger en konserverande effekt som gör att den håller länge, upp till 4 månader utan problem. Detta förutsatt att burkar och annan utrustning är helt rena. Se till att lagen täcker betor och äpplen. Förvara i en tättslutande burk i kylen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-16