Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Picklade äpplen och betor

Sötsyrliga äpplen och betor piggar upp vilken söndagsstek som helst, såväl i färg som smak. Färsk ingefära ger extra bett i ättikslagen. De picklade äpplena och betorna är även gott som tillbehör till julskinka, porchetta eller en fin bit torsk.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker, ättika och ingefära. Rör tills sockret löses upp.
  2. Skala rödbetorna. Hyvla rödbetor och äpplen tunt, gärna på mandolin.
  3. Varva betor och äpplen i en burk. Slå över den ljumna lagen. Låt stå minst 20 minuter före servering. 
  4. Servera gärna de picklade äpplena och betorna till Porchetta med rostade skockor och brysselkål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 3 cm skivad ingefära
  • 3 rödbetor
  • 2 äpplen (gärna aroma)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 550 kJ / 132 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer