Picklade äpplen och betor

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
1
Picklade äpplen och betor

Sötsyrliga äpplen och betor piggar upp vilken söndagsstek som helst, såväl i färg som smak. Färsk ingefära ger extra bett i ättikslagen. De picklade äpplena och betorna är även gott som tillbehör till julskinka, porchetta eller en fin bit torsk.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Picklade äpplen och betor

Ingredienser

6-8 portioner
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 cm skivad ingefära
3 rödbetor
2 äpplen (gärna aroma)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Hur förvarar man den och hur länge håller den?

Marie

2018-01-24

Hej Marie! Detta är en klassisk 1-2-3-lag där ättikan och sockret ger en konserverande effekt som gör att den håller länge, upp till 4 månader utan problem. Detta förutsatt att burkar och annan utrustning är helt rena. Se till att lagen täcker betor och äpplen. Förvara i en tättslutande burk i kylen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-02-16

Näringsvärde per portion

Energi550 KJ / 132 kCal
Fett0.1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater31 g
Protein0.4 g

Testa liknande recept

Smörrebröd med strömming och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinpicklad rödbeta
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklat äpple med kanel
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Isspöken
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga