Picklade äpplen och betor

5
1
Picklade äpplen och betor

Sötsyrliga äpplen och betor piggar upp vilken söndagsstek som helst, såväl i färg som smak. Färsk ingefära ger extra bett i ättikslagen. De picklade äpplena och betorna är även gott som tillbehör till julskinka, porchetta eller en fin bit torsk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Picklade äpplen och betor

Ingredienser

6-8
3 dl
vatten
2 dl
strösocker
1 dl
ättiksprit (12%)
3 cm
skivad ingefära
3
rödbetor
2
äpplen (gärna aroma)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Marie

2018-01-24

Hur förvarar man den och hur länge håller den?

Redaktionen ICAse

2018-02-16

Hej Marie! Detta är en klassisk 1-2-3-lag där ättikan och sockret ger en konserverande effekt som gör att den håller länge, upp till 4 månader utan problem. Detta förutsatt att burkar och annan utrustning är helt rena. Se till att lagen täcker betor och äpplen. Förvara i en tättslutande burk i kylen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 550 KJ / 132 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 31 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept