Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

Tänk att något så enkelt kan vara så gott och lyxigt! En hel, rund brieost, eller brietårta som det också kallas, lägger grunden till denna skapelse. In med osten i ugnen och toppa den sedan med färska fikon, blandade nötter och ringla sist över lönnsirap.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg osten på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  3. Skär under tiden fikonen i klyftor. Grovhacka nötterna.
  4. Toppa osten med fikon och nötter. Ringla över lönnsirapen och strö över flingsalt. 
  5. Till servering: Garnera med timjan. Servera direkt med kex eller ett gott bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kex/bröd i övrigt fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt kex/bröd.

Näringsberäkningen är inkl bröd.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 1 rund rumsvarm brieost (à 500 g)
  • 5 färska fikon
  • 1 1/2 dl blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter)
  • 2 msk lönnsirap
  • 1/2 tsk flingsalt
Till servering
  • plockad timjan
  • kex eller bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1772 kJ / 423 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer