Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

9
1
Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

Tänk att något så enkelt kan vara så gott och lyxigt! En hel, rund brieost, eller brietårta som det också kallas, lägger grunden till denna skapelse. In med osten i ugnen och toppa den sedan med färska fikon, blandade nötter och ringla sist över lönnsirap.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1
rund rumsvarm brieost (à 500 g)
5
färska fikon
1.5 dl
blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter)
2 msk
lönnsirap
0.5 tsk
flingsalt

Till servering

plockad timjan
kex eller bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i kex/bröd i övrigt fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt kex/bröd.

Näringsberäkningen är inkl bröd.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Eva

5/7/2018

Bra

Näringsvärde per portion

Energi 1772 KJ / 423 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 22 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept