Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap
Tänk att något så enkelt kan vara så gott och lyxigt! En hel, rund brieost, eller brietårta som det också kallas, lägger grunden till denna skapelse. In med osten i ugnen och toppa den sedan med färska fikon, blandade nötter och ringla sist över lönnsirap.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 rund rumsvarm brieost (à 500 g)
5 färska fikon
1 1/2 dl blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter)
2 msk lönnsirap
1/2 tsk flingsalt
Till servering
plockad timjan
kex eller bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsberäkningen är inkl bröd.
Energi1772 KJ / 423 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein15 g
Kommentar
Bra
Eva
2018-05-07