Porchetta med rostade skockor och brysselkål
Skär fläskkarré till en platta, krydda och rulla ihop till en italiensk porchetta. Stek köttet på låg temperatur till en örtig, välsmakande härlighet. Skär den möra porchettan i skivor och servera med rostade jordärtskockor och brysselkål.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 portioner
Porchetta
ca 1 1/2 kg fläskkarré
2 tsk fänkålsfrön
2 msk grovsalt
1 tsk svartpepparkorn
4 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk rosmarin
2 msk olivolja
Jordärtskockor
400 g jordärtskockor
300 g brysselkål
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl grovhackade rostade hasselnötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2161 KJ / 517 kCal
Fett36 g
Salt6 g
Kolhydrater10 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer