Porchetta med rostade skockor och brysselkål

6
0
Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Skär fläskkarré till en platta, krydda och rulla ihop till en italiensk porchetta. Stek köttet på låg temperatur till en örtig, välsmakande härlighet. Skär den möra porchettan i skivor och servera med rostade jordärtskockor och brysselkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Ingredienser

6-8

Porchetta

ca 1 1/2 kg
fläskkarré
2 tsk
fänkålsfrön
2 msk
grovsalt
1 tsk
svartpepparkorn
4
vitlöksklyftor
2 msk
hackad färsk rosmarin
2 msk
olivolja

Jordärtskockor

400 g
jordärtskockor
300 g
brysselkål
4 msk
olivolja
1 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
1 dl
grovhackade rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2161 KJ / 517 kCal
Fett 36 g
Salt 6 g
Kolhydrater 10 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept