Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Skär fläskkarré till en platta, krydda och rulla ihop till en italiensk porchetta. Stek köttet på låg temperatur till en örtig, välsmakande härlighet. Skär den möra porchettan i skivor och servera med rostade jordärtskockor och brysselkål.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Ingredienser

6-8 portioner

Porchetta

ca 1 1/2 kg  fläskkarré
2 tsk  fänkålsfrön
2 msk  grovsalt
1 tsk  svartpepparkorn
4   vitlöksklyftor
2 msk  hackad färsk rosmarin
2 msk  olivolja

Jordärtskockor

400 g  jordärtskockor
300 g  brysselkål
4 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
1 dl  grovhackade rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2161 KJ / 517 kCal
Fett36 g
Salt6 g
Kolhydrater10 g
Protein37 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Karré med rostad brysselkål och senapssås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grynkorv
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärsbakad fläskkarré
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het karré med chili och äppelcidervinäger
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga