Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Skär fläskkarré till en platta, krydda och rulla ihop till en italiensk porchetta. Stek köttet på låg temperatur till en örtig, välsmakande härlighet. Skär den möra porchettan i skivor och servera med rostade jordärtskockor och brysselkål.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Porchetta: Skär karrén längs med till ett 11/2 cm tjockt köttstycke. Mortla fänkålsfrön, grovsalt och pepparkorn. Gnid in köttet runt om med kryddblandningen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 30 minuter, men gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 150 °C.
  3. Skala och riv vitlöken. Blanda den med rosmarin och olja. Fördela blandningen över köttet. 
  4. Rulla ihop köttet från kortsidan. Bind ihop köttet från kortsidan. Bind ihop med steksnöre till en fast rulle. 
  5. Lägg köttet i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen ca 2 timmar, tills innertemperaturen är 73-75°C. Ta ut köttet och låt vila inlindat i bakplåtspapper.
  6. Höj ugnsvärmen till 225°C.
  7. Skockor: Skrubba jordärtskockorna (skala bara om de är riktigt jordiga) och skär dem i halvor. Lägg skockorna på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja. Krydda med salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  8. Ta ut plåten, tillsätt brysselkålen och blanda runt. Ställ in ytterligare 10 minuter. Toppa med nötterna.
  9. Klipp bort snöret från köttet och skär i skivor. Servera med skockor och brysselkål samt gärna Gräddstuvad grönkål och Picklade äpplen och betor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Porchetta
  • ca 1 1/2 kg fläskkarré
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk grovsalt
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
Jordärtskockor
  • 400 g jordärtskockor
  • 300 g brysselkål
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl grovhackade rostade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2161 kJ / 517 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept