Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka
Sätt smak på en bit gravad lax med spiskummin och koriander. Sota laxen hastigt i en het stekpanna, det ger en lika spännande visuell som god karaktär. Bjud på ett fint fat med lyxig löjrom, smetana och gurka med smak av citron. Perfekt på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
6 portioner
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk svartpeppar
600 g gravlax i bit
1 msk olivolja
1 gurka
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl smetana (eller crème fraiche)
80 g löjrom
1 dl finriven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1443 KJ / 345 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater8 g
Protein27 g
Kommentarer