Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Sätt smak på en bit gravad lax med spiskummin och koriander. Sota laxen hastigt i en het stekpanna, det ger en lika spännande visuell som god karaktär. Bjud på ett fint fat med lyxig löjrom, smetana och gurka med smak av citron. Perfekt på julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kryddorna. Gnid in laxen, först med olja sedan med kryddorna.
  2. Halstra laxen snabbt i het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Den ska bara få färg. Låt svalna och ställ in i kylen.
  3. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda med citronjuicen.
  4. Vispa smetanan till en fast och fluffig kräm med elvisp.
  5. Skiva laxen. Fördela laxskivorna på tallrikar. Lägg små klickar av smetana och löjrom runt om. Fördela gurkan över. Strö över pepparroten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • 600 g gravlax i bit
  • 1 msk olivolja
  • 1 gurka
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 80 g löjrom
  • 1 dl finriven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1443 kJ / 345 kCal