Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
0
Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Sätt smak på en bit gravad lax med spiskummin och koriander. Sota laxen hastigt i en het stekpanna, det ger en lika spännande visuell som god karaktär. Bjud på ett fint fat med lyxig löjrom, smetana och gurka med smak av citron. Perfekt på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Ingredienser

6 portioner
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk svartpeppar
600 g gravlax i bit
1 msk olivolja
1 gurka
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl smetana (eller crème fraiche)
80 g löjrom
1 dl finriven pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1443 KJ / 345 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater8 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselbackspotatis mini
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Silltallrik
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggcocotte med löjrom
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga