Äppelbräserad grissida med lingonchutney och stuvad jordärtskocka
En suveränt smakrik rätt som trots ett antal olika komponenter är lätt att laga. Tillaga färsk grissida, rimmad grissida i bit eller tjocka revbensspjäll i en god äppelmust, koka en sötsyrlig lingonchutney och bind samman alla smaker med gräddiga jordärtskockor.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
6 portioner
Grissida
1 1/2 kg färsk grissida (med svål eller se tips)
1 gul lök
1/2 msk senapsfrön
2 tsk torkad timjan
1 msk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 dl äppelmust
600 g savojkål
2 msk smör
Lingonchutney
3 rödlökar
2 msk smör
3 msk strösocker
1/2 tsk salt
250 g frysta lingon
1/2 msk finriven ingefära
3 msk vitvinsvinäger
Stuvade jordärtskockor
800 g jordärtskockor
3 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk (3%)
2 tsk grov skånsk senap
1/2 - 1 krm riven muskot
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
En dag före servering
En timme före servering
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4509 KJ / 1078 kCal
Fett73 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein52 g
Kommentar
Det här är mer komponenter till ett julbord och är gjort för att lagas dagen innan och sen värmas på bara. Inte så god som man tror tillsammans, och om du som jag inser detta mitt i tillagningen, köp en pizza istället.
Simon
2021-12-15