Citronströmming med senapskräm och picklade betor

Genom att lägga in strömming i rikligt med citron och olivolja blir resultatet lite som spanska boquerones. Men med senapskräm, picklade betor och rostat rågbröd har du en fullt komplett rätt att bjuda på till förrätt, som lättare lunch eller på julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
6 portioner
Strömming
3 dl vitvinsvinäger
1 1/2 msk salt
800 strömmingsfiléer
1 msk finrivet citronskal
4 msk färskpressad citronjuice
2 skivade vitlöksklyftor
2 dl olivolja
Picklade betor
200 g morötter
300 g polka- eller gulbetor
3/4 dl ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vatten
1 krm salt
Senapskräm
2 äggulor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk grov skånsk senap
2 1/2 dl rapsolja
1/2 dl finhackad dill
2 krm salt
Rågkrisp
ca 80 g mjukt rågbröd
2 msk smör
Garnering
smörgåskrasse
dill
Gör så här
2 dagar i förväg
08:00:00
En dag i för väg
08:00:00
02:00:00
Vid servering
Näringsberäkningen är gjord utan inläggning och marinad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi997 KJ / 238 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein27 g
Kommentarer