Citronströmming med senapskräm och picklade betor

61
0
Citronströmming med senapskräm och picklade betor

Genom att lägga in strömming i rikligt med citron och olivolja blir resultatet lite som spanska boquerones. Men med senapskräm, picklade betor och rostat rågbröd har du en fullt komplett rätt att bjuda på till förrätt, som lättare lunch eller på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Citronströmming med senapskräm och picklade betor

Ingredienser

6 portioner

Strömming

3 dl vitvinsvinäger
1 1/2 msk salt
800 strömmingsfiléer
1 msk finrivet citronskal
4 msk färskpressad citronjuice
2 skivade vitlöksklyftor
2 dl olivolja

Picklade betor

200 g morötter
300 g polka- eller gulbetor
3/4 dl ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vatten
1 krm salt

Senapskräm

2 äggulor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk grov skånsk senap
2 1/2 dl rapsolja
1/2 dl finhackad dill
2 krm salt

Rågkrisp

ca 80 g mjukt rågbröd
2 msk smör

Garnering

smörgåskrasse
dill

För alla

Gör glutenfri: ersätt rågbrödet med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet och välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet och välj mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Gör så här

2 dagar i förväg
En dag i för väg
Vid servering
Näringsberäkningen är gjord utan inläggning och marinad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 997 KJ / 238 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden