Jultallrik med lax och ägghalva
Servera julens varmrökta och gravade lax tjusigt upplagt på tallrik med rårivna, saftiga rödbetor i ett "rasp" med pepparrot, en krispig vintersallad med fänkål, apelsin och solrosfrön och krämig ägghalva med räkor och snabbinlagd gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
Lax med rödbetsrasp
150 g färska rödbetor
3 msk finhackade cornichons
1 msk finriven pepparrot
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
300 g varmrökt lax i bit
1 msk olivolja
1/2 krm nymalen svartpeppar
ev finskuren gräslök till garnering
Gravad lax med fänkåls- och apelsinsallad
1 liten fänkål
1 liten apelsin
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 påse babyspenat (à 65 g)
1/2 dl finskuren gräslök
ev lite färskpressad citronjuice
2 msk rostade solrosfrön
200 g gravad lax i skivor
Ägg med enkel skagen
3 ägg
2 dl skalade räkor (à ca 75 g per dl)
4 msk majonnäs
salt
vitpeppar
Syrlig gurka
1 liten gurka
2 tsk ättiksprit (12 %)
1 tsk socker
3/4 dl finskuren dill
Gör så här
Lax med rödbetsrasp
Gravad lax med fänkåls- och apelsinsallad
Ägg med enkel skagen och syrlig gurka
Har du lagat receptet?
Kommentarer