Jultallrik med lax och ägghalva

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Jultallrik med lax och ägghalva

Servera julens varmrökta och gravade lax tjusigt upplagt på tallrik med rårivna, saftiga rödbetor i ett "rasp" med pepparrot, en krispig vintersallad med fänkål, apelsin och solrosfrön och krämig ägghalva med räkor och snabbinlagd gurka.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Jultallrik med lax och ägghalva

Ingredienser

6 portioner

Lax med rödbetsrasp

150 g  färska rödbetor
3 msk  finhackade cornichons
1 msk  finriven pepparrot
2 msk  majonnäs
1 tsk  dijonsenap
1 krm  salt
300 g  varmrökt lax i bit
1 msk  olivolja
1/2 krm  nymalen svartpeppar
ev finskuren gräslök till garnering

Gravad lax med fänkåls- och apelsinsallad

1   liten fänkål
1   liten apelsin
2 msk  rapsolja
1 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt
1   påse babyspenat (à 65 g)
1/2 dl  finskuren gräslök
ev lite färskpressad citronjuice
2 msk  rostade solrosfrön
200 g  gravad lax i skivor

Ägg med enkel skagen

3   ägg
2 dl  skalade räkor (à ca 75 g per dl)
4 msk  majonnäs
salt
vitpeppar

Syrlig gurka

1   liten gurka
2 tsk  ättiksprit (12 %)
1 tsk  socker
3/4 dl  finskuren dill

Gör så här

Lax med rödbetsrasp
Gravad lax med fänkåls- och apelsinsallad
Ägg med enkel skagen och syrlig gurka

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade rädisor
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrlig rödlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad ananas
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill dijonnaise
Betyg 2.8 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga