Jultallrik med lax och ägghalva

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Jultallrik med lax och ägghalva

Servera julens varmrökta och gravade lax tjusigt upplagt på tallrik med rårivna, saftiga rödbetor i ett "rasp" med pepparrot, en krispig vintersallad med fänkål, apelsin och solrosfrön och krämig ägghalva med räkor och snabbinlagd gurka.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Jultallrik med lax och ägghalva

Ingredienser

6 portioner

Lax med rödbetsrasp

150 g färska rödbetor
3 msk finhackade cornichons
1 msk finriven pepparrot
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
300 g varmrökt lax i bit
1 msk olivolja
1/2 krm nymalen svartpeppar
ev finskuren gräslök till garnering

Gravad lax med fänkåls- och apelsinsallad

1 liten fänkål
1 liten apelsin
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 påse babyspenat (à 65 g)
1/2 dl finskuren gräslök
ev lite färskpressad citronjuice
2 msk rostade solrosfrön
200 g gravad lax i skivor

Ägg med enkel skagen

3 ägg
2 dl skalade räkor (à ca 75 g per dl)
4 msk majonnäs
salt
vitpeppar

Syrlig gurka

1 liten gurka
2 tsk ättiksprit (12 %)
1 tsk socker
3/4 dl finskuren dill

Gör så här

Lax med rödbetsrasp
Gravad lax med fänkåls- och apelsinsallad
Ägg med enkel skagen och syrlig gurka

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Picklade rödbetor
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Carpaccio på rödbeta med chèvre
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetspaj
Betyg 4 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill dijonnaise
Betyg 2.8 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga