Alla borde älska blomkål! Den är inte bara vacker och god, utan även väldigt nyttig. Bäst är det om du äter den rå. Läs mer om denna trendiga grönsak och inspireras av smarriga recept.
Under många år låg blomkålen överkokt och övergiven i skolbespisningens karotter. Men så fick mästerkockarna smak för blomkålen, och i dag presenteras den med snirkliga bokstäver på finkrogarnas menyer.
Blomkål är en riktigt god, vacker och smakrik kål. Här kommer exempel på hur du kan tillaga den:
Blomkål är inte bara en fröjd för ögat och munnen – den är även väldigt nyttig.
Blomkål innehåller C-vitamin och kalium, även ämnet allicin. Allicin kan dämpa inflammationer och kontrollerar även åldringsprocessen i kroppen. Mest allicin får du i dig om du äter blomkålen rå!
Vit blomkål är vanligast, men det finns även grön, violett och rosa blomkål.
ICA säljer blomkålsris, som enbart består av blomkål. Riset kan antingen kokas lätt, 2-3 minuter, eller ätas rå.
Servera gärna blomkålsriset med morotssallad i tomat eller i en morotspasta med sås på linser och blomkålsris.