Blomkålsgratäng med bacon
Att ugnsgratinera blomkål gör verkligen att denna grönsak kommer till sin rätt! Sältan får du från baconet, och fräschör från gräslöken när den strös över den färdiga gratängformen. Såsen, som är gräddebaserad, fångas perfekt upp från det kokta riset, och man kommer vilja fiska upp varje droppe!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst blomkål
2 förp tärnat bacon
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Att ha hemma
2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
4 port ris eller pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3127 KJ / 746 kCal
Fett49 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein20 g
Kommentarer
Mycket bra grundrecept, lätt att variera fast allra bäst med färsk blomkål
Therese
2023-05-10Mycket bra Enkelt o Gott 🤗
Inga-lill
2021-05-27Gott och lätt att göra! ”Förgratinerade” blomkålen i 10 min innan vi hällde på såsen.
Christina
2021-01-12