Att ugnsgratinera blomkål gör verkligen att denna grönsak kommer till sin rätt! Sältan får du från baconet, och fräschör från gräslöken när den strös över den färdiga gratängformen. Såsen, som är gräddebaserad, fångas perfekt upp från det kokta riset, och man kommer vilja fiska upp varje droppe!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta eller välj ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta eller välj ris.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra grundrecept, lätt att variera fast allra bäst med färsk blomkål
Therese
2023-05-10Mycket bra Enkelt o Gott 🤗
Inga-lill
2021-05-27Gott och lätt att göra! ”Förgratinerade” blomkålen i 10 min innan vi hällde på såsen.
Christina
2021-01-12