Blomkålsgratäng med bacon

9
10
Blomkålsgratäng med bacon

Att ugnsgratinera blomkål gör verkligen att denna grönsak kommer till sin rätt! Sältan får du från baconet, och fräschör från gräslöken när den strös över den färdiga gratängformen. Såsen, som är gräddebaserad, fångas perfekt upp från det kokta riset, och man kommer vilja fiska upp varje droppe!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Blomkålsgratäng med bacon

Ingredienser

4 portioner
600 g
fryst blomkål
2
förp tärnat bacon
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)

Att ha hemma

2 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar
4
port ris eller pasta

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta eller välj ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta eller välj ris.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Christina

1/12/2021

Gott och lätt att göra! ”Förgratinerade” blomkålen i 10 min innan vi hällde på såsen.

Hanna

8/15/2020

Väldigt smidigt och gott 👍

Pernilla

6/13/2020

Jättegod. Kryddade min med timjan. Den blev bra!

Näringsvärde per portion

Energi 3127 KJ / 746 kCal
Fett 49 g
Salt 4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept