Jordnötsbiffar, rödbetsbiffar, solrosburgare. Sortimentet på goda, smakrika vegobiffar eller vegetariska biffar har exploderat senaste åren, och det är vi glada för! Här har vi listat några av våra mest populära recept och tips på fräscha tillbehör.
Tips! Se alla våra recept på
vegetariska biffar.
Vad ska man egentligen äta till? Här kommer tips på fräscha, nyttiga, färgglada tillbehör till vegobiffar som uppskattas av hela familjen.
Tortilla, libabröd, stekt surdegsbröd eller ett hederligt pita-bröd. Med ljuvliga färska bröd kommer man långt för att sätta grunden till en enkel och god middag.
Ett beprövat knep att få barnen att äta mer grönt är att köra taco-stylen, och visst funkar det för oss vuxna med? Det vill säga att man får plocka och fixa med sina egna grönsaker.
Tips på gröna tillbehör till vegobiffar: Sockerärtor, bönor av alla de slag, picklad rödlök, rödkål, morotsstavar, kvisttomater, färska kryddor som koriander och basilika, avocado, gurka, groddar, ärtskott.
Frukt i mat är en ständig vattendelare. Men om vi säger granatäpple, mango, syrligt grönt äpple, persika, vad säger du då? Sååå gott för att få en härlig sötma i sammanhanget.
Ingen vill äta en torr middag. Såsen är den berömda pricken i sammanhanget. Guacamole, tzatzikí, rödbetshummus och vanlig hummus är några säkra kort i alla lägen.
Addera couscous, matvete, sötpotatis, quinoa tillsammans med grönsakerna i brödet. Toppa gärna med något kripigt som pumpakärnor eller lättsaltade cashewnötter. Mums!