Lyxig blomkålssoppa
Med en subtil tryffelsmak blir denna blomkålssoppa en utomordentligt lyxig måltid som passar både till vardag och fest! Mixa din kokta, smarriga och krämiga soppa slät och tillsätt sedan smakrik ost och lite olja före du avnjuter den.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 msk rapsolja
500 g blomkål
1 potatis (à ca 100 g)
1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
6 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
salt
svartpeppar
Till servering
1/2 kruka gräslök
1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1445 KJ / 345 kCal
Fett29 g
Salt0.24 g
Kolhydrater12 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppade med smulade tryffelchips. Toppen!
Susanna
2024-12-11Nej usch, lök i blomkålssoppa förstörde hela grejen, smakade bara lök. Så nej, allt gick i soptunnan.
Sylvia
2024-11-01Ha i vitlök också! Det blir fantastic!
Jonas
2024-02-03