Ugnsbakad blomkål med kokos och rostade kikärtor
Baka blomkål i ugn smaksatt med kokosmjölk och kryddor som garam masala och ingefära. Servera den ugnsbakade blomkålen med rostade kikärtor kryddade med curry samt jordnötter, russin, yoghurt och bröd och du har en supergod vardagsmåltid framför dig!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
Rostade kikärter
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, yoghurt och bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, yoghurt och naanbröd mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat inkl alla serveringsförslag.
Receptet har uppdaterats aug 2020.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En ny favorit 🤩
Per
2021-05-16Väldigt, väldigt gott!!! Blev en favorit direkt. Tips: att rosta kikärtorna i en kastrull med lock då det poppar och skvätter mycket.
Eva
2020-10-09Hej Eva! Så kul att höra! ❤ Och tack för att du delar med dig av ditt toppentips om att rosta kikärtorna i en kastrull! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-09Väldigt gott! Tog mer av kryddorna än det stod i receptet. Valde bort ris denna gång till förmån för enbart naan-brödet. Hade mynta och lite salt i yoghurten, passade kanon till alla andra smaker. Kommer laga om denna!
Annelie
2020-09-13