Ugnsbakad blomkål med kokos och rostade kikärtor
Baka blomkål i ugn smaksatt med kokosmjölk och kryddor som garam masala och ingefära. Servera den ugnsbakade blomkålen med rostade kikärtor kryddade med curry samt jordnötter, russin, yoghurt och bröd och du har en supergod vardagsmåltid framför dig!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 tsk garam masala
1 1/2 tsk salt
1 1/2 msk finriven ingefära
1 msk lökpulver
1 blomkål (à ca 800 g)
Rostade kikärter
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk curry
75 g smör
Till servering
naanbröd eller stora tortillabröd
4 msk jordnötter
4 msk russin (gärna gula)
1/2 dl kokosflarn
svartpeppar
matyoghurt
nykokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl alla serveringsförslag.
Energi4364 KJ / 1042 kCal
Fett54 g
Salt4 g
Kolhydrater108 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En ny favorit 🤩
Per
2021-05-16Väldigt, väldigt gott!!! Blev en favorit direkt. Tips: att rosta kikärtorna i en kastrull med lock då det poppar och skvätter mycket.
Eva
2020-10-09Hej Eva! Så kul att höra! ❤ Och tack för att du delar med dig av ditt toppentips om att rosta kikärtorna i en kastrull! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-09Väldigt gott! Tog mer av kryddorna än det stod i receptet. Valde bort ris denna gång till förmån för enbart naan-brödet. Hade mynta och lite salt i yoghurten, passade kanon till alla andra smaker. Kommer laga om denna!
Annelie
2020-09-13