UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad blomkål med kokos och rostade kikärtor

Baka blomkål i ugn smaksatt med kokosmjölk och kryddor som garam masala och ingefära. Servera den ugnsbakade blomkålen med rostade kikärtor kryddade med curry samt jordnötter, russin, yoghurt och bröd och du har en supergod vardagsmåltid framför dig!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda kokosmjölk, garam masala, salt, ingefära och lökpulver i en stor bunke.
  3. Skär blomkålen i små buketter, blanda med kokosmjölken och lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen 15–20 minuter tills blomkålen har fått fin färg.
  4. Rostade kikärter: Häll av kikärterna och torka dem torra med hushållspapper.
  5. Fräs curryn i smöret i en stor stekpanna. Tillsätt kikärterna och stek under omrörning tills smöret är brynt och kikärterna fått lite färg.
  6. Till servering: Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
  7. Fördela kikärterna över blomkålen. Toppa med jordnötter, russin, kokosflakes och gärna svartpeppar.
  8. Servera blomkålen med bröd, yoghurt och gärna nykokt ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, yoghurt och bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, yoghurt och naanbröd mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat inkl alla serveringsförslag.

Receptet har uppdaterats aug 2020.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 msk lökpulver
  • 1 blomkål (à ca 800 g)
Rostade kikärter
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 tsk curry
  • 75 g smör
Till servering
  • naanbröd eller stora tortillabröd
  • 4 msk jordnötter
  • 4 msk russin (gärna gula)
  • 1/2 dl kokosflarn
  • svartpeppar
  • matyoghurt
  • gärna nykokt ris

Näringsvärde
Per portion

Energi 4364 kJ / 1042 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept