Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter

10
1
Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter

Blomkål är en utmärkt grönsak att grilla! Skiva blomkålshuvudet i tjocka skivor och lägg på grillen tills de fått färg och mjuknat. Tillbehör? En örtig pesto på gräslök, parmesan och rostade hasselnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Gräslökspesto

1/2
vitlök
1/2
kruka gräslök
1/2
kruka persilja
1/2 dl
rostade hasselnötter
1/2 dl
riven parmesanost
1 dl
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Blomkål

1/2 dl
hasselnötter
1
stor blomkål (à ca 800 g)
2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1
citron
1/2 dl
riven parmesanost

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en bit bröd.
Passa på att göra en större sats pesto och frys in! Servera sedan med pasta, bröd eller sallad.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Anna

2021-07-03

Verkligen fantastiskt gott - peston, citronen, blomkålen och hasselnötterna är en underbar kombo! Blomkålen är lite svår att få att hålla ihop när man skivar den, nästa gång ska jag fundera ut nåt smartare sätt.

Testa liknande recept