Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter
Blomkål är en utmärkt grönsak att grilla! Skiva blomkålshuvudet i tjocka skivor och lägg på grillen tills de fått färg och mjuknat. Tillbehör? En örtig pesto på gräslök, parmesan och rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Gräslökspesto
1/2 vitlök
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka persilja
1/2 dl rostade hasselnötter
1/2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Blomkål
1/2 dl hasselnötter
1 stor blomkål (à ca 800 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 citron
1/2 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1934 KJ / 462 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g
Kommentarer
Mycket gott med smakrik pesto. Grillad citron, rostade hasselnötter och parmesan förgyllde det hela! Håller med om att blomkålen var lite svår att skiva i hela bitar, den föll isär lite. Vid grillningen använde jag ett grillhalster, det gick bra. Tog dock längre tid än ett par minuter på varje sida. Kanske det är ännu bättre med en grillbricka på gallret?! Kommer absolut att laga detta igen!
Ann
2023-06-03Verkligen fantastiskt gott - peston, citronen, blomkålen och hasselnötterna är en underbar kombo! Blomkålen är lite svår att få att hålla ihop när man skivar den, nästa gång ska jag fundera ut nåt smartare sätt.
Anna
2021-07-03