Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Blomkål och morotssallad i tomat och basilikadressing

Strimlade morötter i fint sällskap med tomater, blomkålsris, färsk basilika, vitlök och solrosfrön. En härlig sallad där allt tas tillvara. Tomaternas kärnhus blir exempelvis del av dressingen. En sallad som blir ännu vackrare på tallriken tillsammans med mangoldskott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna, skär dem i bitar (spara kärnhusen till dressingen).
  2. Skala och skiva vitlöken. Plocka bladen av basilikan.
  3. Mixa kärnhusen, vitlök och basilikabladen med vinäger och olivolja till en slät dressing.
  4. Skala och riv morötterna grovt. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  5. Vänd ner blomkålsriset, morötterna, tomathacket och solrosfröna i tomatdressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Smakar som bäst i 2-3 dagar, förvaras i kylskåp.
  7. Till servering: Servera gärna med mangoldskott.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • ca 500 morötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 500 g blomkålsris
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 593 kJ / 142 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer