UNDER 30 MIN | Medel

Parmesanrostad blomkål

Gör en plåt med parmesanrostad blomkål som lyxigt tillbehör eller servera dem till pasta och tomatsås. Strö över lite chili för extra sting.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryt blomkål i större buketter. Skär buketterna i cm-tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olivolja, chilipeppar, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 10 minuter.
  3. Ta ut och strö över parmesan och sätt in ytterligare ca 5 minuter.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 dl finriven parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 565 kJ / 135 kCal