Parmesanrostad blomkål
Gör en plåt med parmesanrostad blomkål som lyxigt tillbehör eller servera dem till pasta och tomatsås. Strö över lite chili för extra sting.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 liten blomkål (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 1/2 dl finriven parmesan
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi587 KJ / 140 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g
Kommentarer
Så himla gott även med vegansk parmesan och när parmesan ströddes på blomkålen så åkte valnötter och solrosfrön med in i ugnen, de sista 5 minuterna. Detta hade jag ihop med pasta och pesto.
Linda
2023-09-30Halvera salt och chilipulver.
Marcus
2023-07-28Br men om man önskar att blomkålen skall bli lite mjukare, kör det hela i mìcron 2 minuter på maxeffekt efteråt. Ingemar
Ingemar
2023-02-27