Parmesanrostad blomkål

Betyg 4.6 av 5.
144 personer har röstat
21
Parmesanrostad blomkål

Gör en plåt med parmesanrostad blomkål som lyxigt tillbehör eller servera dem till pasta och tomatsås. Strö över lite chili för extra sting.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Parmesanrostad blomkål

Ingredienser

4 portioner
1   liten blomkål (à ca 300 g)
2 msk  olivolja
1 tsk  chilipulver
1 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
1 1/2 dl  finriven parmesan

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
144 personer har röstat

Kommentarer

Så himla gott även med vegansk parmesan och när parmesan ströddes på blomkålen så åkte valnötter och solrosfrön med in i ugnen, de sista 5 minuterna. Detta hade jag ihop med pasta och pesto.

Linda

2023-09-30

Halvera salt och chilipulver.

Marcus

2023-07-28

Br men om man önskar att blomkålen skall bli lite mjukare, kör det hela i mìcron 2 minuter på maxeffekt efteråt. Ingemar

Ingemar

2023-02-27

Näringsvärde per portion

Energi587 KJ / 140 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Blomkål- och svampbolognese
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frittata med blomkål
Betyg 3.4 av 5.
154 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon
Betyg 4.6 av 5.
52 personer har röstat
Under 60 min att tillaga