Blomkålspuré
Laga en krämig och slät blomkålspure, ett perfekt tillbehör till kött eller fisk! Denna enkla puré på blomkål är gjord med crème fraiche och lite salt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 portioner
1 blomkål (à ca 1 1/2 kg)
2 dl crème fraiche
salt
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker eller i Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi530 KJ / 126 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer
Kanon Går att använda som tillbehör till det mesta. Jag hade några röda spetspaprika som jag kastade i, detta gjorde att färgen blev lite finare.
Tomas
2024-10-13Supergott
Ritha
2023-12-31Bra. Vet inte vad man ska säga.
David
2022-10-28