Blomkålspuré

Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
4
Blomkålspuré

Laga en krämig och slät blomkålspure, ett perfekt tillbehör till kött eller fisk! Denna enkla puré på blomkål är gjord med crème fraiche och lite salt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Blomkålspuré

Ingredienser

8 portioner
1 blomkål (à ca 1 1/2 kg)
2 dl crème fraiche
salt

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker eller i Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Kanon Går att använda som tillbehör till det mesta. Jag hade några röda spetspaprika som jag kastade i, detta gjorde att färgen blev lite finare.

Tomas

2024-10-13

Supergott

Ritha

2023-12-31

Bra. Vet inte vad man ska säga.

David

2022-10-28

Näringsvärde per portion

Energi530 KJ / 126 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönsaksbullar med majs- och blomkålskräm
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw på blomkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré
Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga