Harissa-rostad blomkål med mandel

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Harissa-rostad blomkål med mandel

Harissa är en smakrik och het chilipasta med ursprung från Tunisien som här får sätta smak på blomkål som rostas gyllene i ugnen och toppas med hackade, knapriga mandlar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Harissa-rostad blomkål med mandel

Ingredienser

6 portioner
800 g  blomkål
2 - 4 tsk  harissa
2 krm  salt
2 msk  olivolja
2 dl  rostade salta mandlar

För alla

Kontrollera noga innehållet i harissan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi873 KJ / 208 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammgryta med aprikoser och mandel
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling med majssalsa och risonisallad
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga