Harissa-rostad blomkål med mandel

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Harissa-rostad blomkål med mandel

Harissa är en smakrik och het chilipasta med ursprung från Tunisien som här får sätta smak på blomkål som rostas gyllene i ugnen och toppas med hackade, knapriga mandlar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Harissa-rostad blomkål med mandel

Ingredienser

6 portioner
800 g  blomkål
2 - 4 tsk  harissa
2 krm  salt
2 msk  olivolja
2 dl  rostade salta mandlar

För alla

Kontrollera noga innehållet i harissan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi873 KJ / 208 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med majssalsa och risonisallad
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta med aprikoser och mandel
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga