Harissa-rostad blomkål med mandel
![Harissa-rostad blomkål med mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_231457/cf_259/harissa-rostad_blomkal_med_mandel.jpg)
Harissa är en smakrik och het chilipasta med ursprung från Tunisien som här får sätta smak på blomkål som rostas gyllene i ugnen och toppas med hackade, knapriga mandlar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
![Harissa-rostad blomkål med mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_231457/cf_259/harissa-rostad_blomkal_med_mandel.jpg)
Ingredienser
6 portioner
800 g blomkål
2 - 4 tsk harissa
2 krm salt
2 msk olivolja
2 dl rostade salta mandlar
För alla
Kontrollera noga innehållet i harissan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi873 KJ / 208 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein8 g
Kommentarer