Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

60
12
Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

Att laga hela måltiden på samma plåt i ugnen, det blir gott och är enkel matlagning. Blomkålen får härlig smak och gul färg av curryn och liten krämighet av vitosten och lax i ugn smakar alltid gott. Servera gärna med rostad mandel och mangold.

Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
50 g smör
2 msk olivolja
1 msk curry
salt
peppar
1 förp kokta kikärtor (à 390 g)
4 port laxfilé (à ca 140 g)
150 g vitost hel bit (10%)
1 kruka gräslök
1 dl flagad rostad mandel
2 dl matyoghurt
65 g röd mangold

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, ost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, ost och yoghurt  mot mjölkproteinfria ersättingsalternativ.

Gör så här

Tips

Blanda lite mango chutney i yoghurten.

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Maria

2022-05-22

Väldigt god vardagsrätt. Blandade lite kall creme fraiche med vitlök och kryddor som sås till istället.

Kent

2021-12-08

Lite uppkryddning så blir det full pott

Emmy

2021-11-27

Supergod kombo! Jag hade lite cayennepeppar på kikärtorna för lite extra hetta.

Näringsvärde per portion

Energi 3439 KJ / 821 kCal
Fett 60 g
Salt 2 g
Kolhydrater 19 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden