Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost
Att laga hela måltiden på samma plåt i ugnen, det blir gott och är enkel matlagning. Blomkålen får härlig smak och gul färg av curryn och liten krämighet av vitosten och lax i ugn smakar alltid gott. Servera gärna med rostad mandel och mangold.
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
50 g smör
2 msk olivolja
1 msk curry
salt
peppar
1 förp kokta kikärtor (à 390 g)
4 port laxfilé (à ca 140 g)
150 g vitost hel bit (10%)
1 kruka gräslök
1 dl flagad rostad mandel
2 dl matyoghurt
65 g röd mangold
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, ost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, ost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättingsalternativ.
Gör så här
Tips
Blanda lite mango chutney i yoghurten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3439 KJ / 821 kCal
Fett60 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gick hem hos alla, äldste sonen sa att det enda som kunde ses som negativt var att det kändes alldeles för nyttigt. 😄
Anna
2024-03-17Mkt gott
Johanna maria
2024-02-25Jag trodde det skulle vara gott, men det var klart över förväntan. Goda smakkombinationer.
Håkan
2023-08-20