Danska smörrebröd
Smörrebröd kan toppas med allt från rostbiff och kyckling till räkor eller rödspätta. Vi listar några av våra smörrebröds-favoriter!
Från saftiga scones med halloncurd och clotted cream till söt morotskaka och macarons. Fyll upp tekopparna och bjud in till afternoon tea med en meny som utlovar smaksensationer och imponerade fikagäster.
Tips: recept till dig som är sugen på att baka!
Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad.
Scones med filmjölkSaftiga och fluffiga scones med cheddar både i degen och på toppen ger en god, salt ostsmak och en frasig yta på sconesen. Smakar bäst nygräddade med smör och gärna en kopp te.
Scones med cheddarDenna rosa hallondröm får du bara inte missa! En halloncurd som är lika god som vacker och passar perfekt på allt från pannkakor och våfflor till gröt och som fyllning i bakverk.
HalloncurdTa tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till scones, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan.
RabarbermarmeladClotted cream och sylt är de klassiska tillbehören till brittiska scones. Clotted cream görs genom att sjuda grädde över vattenbad och sedan vispa ihop till en slät kräm. Gör den gärna kvällen innan och servera med nybakade scones till helgfrukosten.
Clotted creamEn klassisk äggsandwich hör brittisk afternoon tea till. Testa denna variant med en kräm av ägg, majonnäs, cornichons och kapris mellan lager av saftig kavring och dekorera utsidan med hyvlad gurka och krasse.
Sandwich med äggkräm, gurka och krasseFyllda nybakade minicroissanter är galet goda till frukost eller afternoon tea! Här med en krämig pepparrotsfärskost, rökt lax, krispiga rädisor och dillkvistar.
Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskostMadeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat.
MadeleinekakaEn saftig morotskaka slår aldrig fel – här i miniformat och toppade med finhackade nötter. Sötman från morötterna i kakan tillsammans med färskostfrosting är en oemotståndlig kombination och passar perfekt till nästa fikabjudning.
Morotskaka i miniformatMakroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.
MacaronsSmörrebröd kan toppas med allt från rostbiff och kyckling till räkor eller rödspätta. Vi listar några av våra smörrebröds-favoriter!
Har du provat att baka bröd med grönsaker? Resultatet: saftigt, gott och lite nyttigare.
Här bjuder vi på små, naggande goda kakor till kaffet för dig som är glutenintolerant.
Om du vill imponera på dina gäster ska du göra den här superenkla jordgubbstårtan.
Olika bakformar passar till olika bakverk. Här hjälper vi dig välja rätt!
Vår älskade saffransbulle går att variera i det oändliga. Här visar vi hur du snurrar och viker några av de mest klassiska formerna som lussekatt, julgalt och julbock . Låt mjöldammet yra!
Här hittar du tips på smarriga julbak som även är hälsosamma och gör gott för din hälsa!