Halloncurd

Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
6
Halloncurd

Denna rosa hallondröm får du bara inte missa! En halloncurd som är lika god som vacker och passar perfekt på allt från pannkakor och våfflor till gröt och som fyllning i bakverk.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Halloncurd

Ingredienser

ca 2 dl
250 g  frysta hallon
2 dl  strösocker
2   ägg
50 g  smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Halloncurden håller ca 1 vecka i kylskåp i en väl rengjord burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Hmm... Den röda klara färgen försvann när jag rörde i äggen. Funderar på om äggen var för stora så att det blev för mycket på nåt sätt. Färgen blev lite matt rödlila

Eija-maarit

2023-12-24

Kan man frysa in färdig halloncurd?

Therese

2023-12-08

Behöver man tina de frysta hallonen först, eller kan man ta dem direkt från frysen?

Malin

2023-10-19

Hej Malin! Du behöver inte tina hallonen. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-10-20

Näringsvärde per portion

Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater92 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hallonmarmelad med lakrits
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Drottningsylt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasvåfflor med rårörda bär och grädde
Betyg 2.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Raw hallonsylt med chiafrön
Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och paprikamarmelad till ost
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga