Halloncurd
Denna rosa hallondröm får du bara inte missa! En halloncurd som är lika god som vacker och passar perfekt på allt från pannkakor och våfflor till gröt och som fyllning i bakverk.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
ca 2 dl
250 g frysta hallon
2 dl strösocker
2 ägg
50 g smör
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Halloncurden håller ca 1 vecka i kylskåp i en väl rengjord burk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater92 g
Protein8 g
Kommentarer
Hmm... Den röda klara färgen försvann när jag rörde i äggen. Funderar på om äggen var för stora så att det blev för mycket på nåt sätt. Färgen blev lite matt rödlila
Eija-maarit
2023-12-24Kan man frysa in färdig halloncurd?
Therese
2023-12-08Behöver man tina de frysta hallonen först, eller kan man ta dem direkt från frysen?
Malin
2023-10-19Hej Malin! Du behöver inte tina hallonen. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-20