Macarons

60
4
Macarons

Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Macarons

Ingredienser

ca 35-40 st
4 äggvitor
1/2 dl strösocker
3 dl mandelmjöl (3 dl motsvarar ca 150 g)
4 dl florsocker (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 - 2 krm gul eller röd hushållsfärg (karamellfärg)

Fyllning

2 dl lemon curd eller rabarbercurd

För alla

Kontrollera noga innehållet i curden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri curd.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Tips

Vill du göra macarons med hasselnötskräm? Sikta i 4 tsk kakao istället för hushållsfärg i smeten och fyll macaronsen med hasselnötskräm.

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Ingrid

2020-12-29

Tyckte det var svårt att få bort dem från plåten för att de fastnade i bakplåtspappret. Kanske någon har tips på hur man kan göra?

Ebba

2020-04-10

Låt de gärna vila 1 timma innan de går in i ugnen så hinner de få som en hinna, man ska kunna känna på de utan att förstöra de

Johanna

2018-06-10

Fungerar jättebra, bytte ut florsockret mot icke smaksatt då det måste beställas på nätet men fungerade toppen. Blev små, runda och fina. Men den lite ruffa kanten de ska ha längst ner. Lät de vila en timme med innan jag satte dem i ugnen. Rekommendation av andra som bakat dessa och fungerade riktigt bra.

Näringsvärde per portion

Energi 285 KJ / 68 kCal
Fett 2 g
Salt 0 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Studenttårta
Budapestbakelse
Paris brest
Operabakelse
Budapestrulle