Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2022
Kontrollera noga innehållet i curden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri curd.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Kommentarer
Ingrid
2020-12-29Tyckte det var svårt att få bort dem från plåten för att de fastnade i bakplåtspappret. Kanske någon har tips på hur man kan göra?
Ebba
2020-04-10Låt de gärna vila 1 timma innan de går in i ugnen så hinner de få som en hinna, man ska kunna känna på de utan att förstöra de
Johanna
2018-06-10Fungerar jättebra, bytte ut florsockret mot icke smaksatt då det måste beställas på nätet men fungerade toppen. Blev små, runda och fina. Men den lite ruffa kanten de ska ha längst ner. Lät de vila en timme med innan jag satte dem i ugnen. Rekommendation av andra som bakat dessa och fungerade riktigt bra.