Macarons
Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
ca 35-40 st
4 äggvitor
1/2 dl strösocker
3 dl mandelmjöl (3 dl motsvarar ca 150 g)
4 dl florsocker (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 - 2 krm gul eller röd hushållsfärg (karamellfärg)
Fyllning
2 dl lemon curd eller rabarbercurd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi285 KJ / 68 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
Kan man byta sockret mot kokossocker eller annat sötningsmedel? Mvh Eva
Eva
2024-11-26Hej Eva! Det tror jag blir svårt. Det ska ju bli en maräng så det vågar vi inte rekommendera. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26Ett tips då jag ser att man har haft svårt att få bort dom från bakplåtspappret. Har inte testat detta recept men en regel är att INTE låta dom svalna på plåten. Direkt du tar ut dom från ugnen så tar du bort dom från plåten och låter dom svalna på endast bakplåtspappret. Jag låter dom svalna ca 5 min sen tar jag bort dom från pappret. Tips som funkar för mig 🙏🏻
Kristine
2024-03-26Tyckte det var svårt att få bort dem från plåten för att de fastnade i bakplåtspappret. Kanske någon har tips på hur man kan göra?
Ingrid
2020-12-29