Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Macarons

Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig småkaka gjord av mandelmjöl, perfekt till espresson; frasig utanpå och seg inuti.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 100 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 100 st (50 st fyllda macarons).

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skålla och skala sötmandel. Mixa mandlarna med smaksatt florsocker i en matberedare till ett fint mjöl.
  3. Vispa äggvitorna fast. Rör försiktigt ner mandelmjölet i äggvitan.
  4. Klicka eller spritsa ut smeten i små bollar på bakpappersklädda plåtar, ca 100 stycken. Ställ in i ugnen i ca 8 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna. Förvara dem gärna i tättslutande burk i kylskåp.

Tips

Gott till marängsviss.

Ingredienser

Portioner: 100 st
  • 150 g sötmandel (150 g motsvarar ca 2,5 dl)
  • 300 g smaksatt florsocker (jorgubbs-, citron- eller chokladsmak)
  • 4 medelstora äggvitor
Förslag på fyllning
  • lemon curd
  • färskost
  • nutella
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer