Madeleinekaka

3
3
Madeleinekaka

Madeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Madeleinekaka

Ingredienser

ca 20 st
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk finrivet citronskal
2 ägg
madeleineformar och smör (till formarna)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Anna

2022-05-23

Loppis

Uzma

2022-04-24

Ikea?

Eloise

2022-04-22

Vart kan en köpa madeleineformar till rimligt pris?

Näringsvärde per portion

Energi 356 KJ / 80 kCal
Fett 5 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 8 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Citronmuffins
Enkel jorgubbstårta
Mockarutor
Amerikanska pannkakor
Cookies med nötter