Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och filmjölk.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lika mumsigt gott varje gång
Catrin
2023-05-03Går lika bra att använda yoghurt!
Ann-charlotte
2023-03-16Sockret och ägget riskerade brännas. Sänkte temperaturen efter ett par minuter. Annars bra och gott. Bra start på dagen.
Thomas
2023-02-17Hej Thomas! Roligt att du gillar sconesen och tack för ett bra tips. Alla ugnar är ju olika så det är bra att hålla koll i ugnen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-25