Scones med filmjölk
Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
ca 10 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
2 dl filmjölk
1 uppvispat ägg
1 msk rörsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer
Lätt att göra, goda. Bytte ut 4dl vetemjöl mot 2dl vetemjöl och 2dl grahamsmjöl 😃
Rebecca
2024-12-10Jättegoda! Hade dom i ugnen i ca 10 minuter, skulle haft dom i 8 då de blev lite ”torra” enligt min smak
Cornelia
2024-11-07Dubbelt så goda som vanliga scones! Älskar 😍 kommer aldrig göra på något annat sätt framöver! Blev fluffiga och saftiga men smakar ändå scones.
Anna
2024-03-18