Sju sorters nya kakor
Här kommer recept på sju nya sorters småkakor att baka! Spröda, sega och supergoda!
Bara för att man är glutenintolerant behöver man inte vilja äta nyttigt hela tiden. Baka en hederlig glutenfri småkaka till kaffet nästa gång! Söt och smörig, precis som det ska vara.
Tips: Här hittar du alla våra glutenfria bakrecept.
En riktigt god ”bake-off-kaka” är alltid bra att ha hemma. Blanda ihop degen och förvara rullen i frysen, skiva och grädda efterhand! Här är en spröd och god variant med havre och kardemumma. Använd ren havre så blir kakorna helt glutenfria.
Havrekaka med kardemummaFina små mandelkakor med smak av amaretto ligger ytterst fint på ditt kakfat och garanteras uppskattning av gästerna. Mandelkakorna har både bittermandel och sötmandel i sig och med äggvitor i degen blir kakorna även härligt spröda.
Mandelkakor med amarettoGlutenfria citronbiscotti bakade med mandelmjöl. Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.
Glutenfria citronbiscotti med chokladBaka små söta saffransbiskvier doppade i mörk choklad, fyllda med en len smörkräm med smak av saffran och apelsin. Minibiskvierna är oemotståndligt goda på bordet med julgodis till jul!
Minibiskvier med saffran och apelsinGör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!
Spröda citronkakorEtt enkelt recept på Gardi - persiska valnötskakor. Kakorna gör du av valnötter, ägg, socker och vaniljsocker. Utsökt att servera till kaffet eller till kalas.
Persiska valnötskakor (Gardi)Schackrutor är en av våra mest klassiska småkakor som gör sig utmärkt på kakfatet med sitt snygga mönster. Med majsmjöl, majsstärkelse och pofiber är det enkelt att baka glutenfria schackrutor. Och vi lovar – de är lika goda som originalet!
Glutenfria schackrutorUnderbart goda och enkla att göra är de här små kardemummakakorna gjorda på mandel- och kokosmjöl. Spara i en fin burk och plocka fram när det är dags för en skön fikastund. Eller ta med och överraska kollegorna på fredag!
Glutenfria kardemummakakor med mandelHär kommer recept på sju nya sorters småkakor att baka! Spröda, sega och supergoda!
Smarta tips och recept till dig som uteslutit gluten men ändå vill njuta av nybakat.
Scones, curd och clotted cream - vi bjuder på recepten för en lyckad afternoon tea.
Här hittar du tips på smarriga julbak som även är hälsosamma och gör gott för din hälsa!
Bjud in till kafferep med sju sorters kakor. Här är de nostalgiska recepten.
Här har vi samlat massor av inspiration till din nästa glutenfria bakstund.
Här visar vi steg för steg hur du lyckas med baket av små klassiska schackrutiga kakor.
Olika bakformar passar till olika bakverk. Här hjälper vi dig välja rätt!