Scones
På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.
Ingredienser
8 scones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin (gärna rumstempererat)
2 dl mjölk
Till servering
ost eller färskost
marmelad (gärna jordgubbsmarmelad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per scone.
Energi693 KJ / 166 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
Tog ett ägg i dl måttet för mjölk, blev lite fluffigare bullar 🙂
Paula
2024-12-01Jättegott recept. Det blir lite kladdigt, men jag lägger ut de på en plåt och sen använder jag en tesked till att forma fina bullar. Doppa teskeden i kallt vatten och forma, doppa igen och ta en ny bulle. Underlättade massor
Sanne
2024-11-10Nam nam nam gott
Madeleine
2024-11-09