På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.
Brödet innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per scone.
Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag bytte ut mjölken mot vaniljyoughurt och tillsatte kanel, de blev supergoda och det behövdes inget pålägg ens.
Anette
2023-09-23Goda
Rita
2023-09-03Väldigt goda! Brukar byta ut ca 1 dl av vetemjölet mot grövre mjöl, tex graham eller rågmjöl, för lite mer karaktär. Supergott!
Rebecka
2023-08-27