Julproffs!

Vika lussekatter

Vår älskade saffransbulle går att variera i det oändliga. Här visar vi hur du snurrar och viker några av de mest klassiska formerna som lussekatt, julgalt och julbock . Låt mjöldammet yra!
Tips: alla våra smarriga recept på lussebullar!

Olika klassiska lussekatter

Här hittar du inte bara en utan flera olika former på lussekatter och hur du viker dem. Och glöm inte pricken över i:et: russinen!

  • Lussekatter

    Lussekatter

    Du ser inte dubbelt! Den klassiska lussekatten är som två små ihoprullade katter som ligger och spinner rygg mot rygg. Dubbelt så gott.

  • En rullad lussekatt med två snurror

    Julgalt

    Det vi i dagligt tal kallar för lussekatt är egentligen en liten gris.

  • Två lussekatter som ligger i kors

    Julvagn

    Ej att förväxla med lussekatten! Här ligger rullarna i kors.

  • En vikt julbock som snurras som en vädurs horn

    Julbock

    Likt en vädur lockar sig julbockens horn och ögonen av russin plirar sött.

  • En lussekatt vikt som en julbock eller vädur med russin i

    Lilja

    Liljan är egentligen precis som julbocken, men russinen ligger i bullrullarnas mitt. Lika gott, men en blomma istället för en bock!

Prova dessa recept:

Godaste lussebullen
Betyg 4.5 av 5.
1410 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussebullar
Betyg 4.2 av 5.
2492 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussebullar utan smör
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga

Artiklar (1588)

Inget för torrbollar!

Baka med majonnäs

Lussebullar med majonnäs? Javisst! Majonnäs gör bullen så mycket saftigare och godare.

Ljuvlig dessert!

Chokladfondant - så förbereder du inför festen

Att göra chokladfondant är mindre krångligt än du tror! Men hur vet man när den är färdig? Vilka formar passar bäst (funkar det med muffinsformar)? Kan man förbereda den i förväg om man ska ha stor fest? Här guidar vi dig till den perfekta chokladfondanten!

Vardagskockens jul

6 tips till julens godaste lussebullar

Ingen jul utan saffransbullar! Men hur får man egentligen riktigt saftiga, snygga och goda lussekatter? Jag har frågat min kompis och bagaren Petrus - här är hans bästa tips som lyfter saffransbaket!