Morotskaka i miniformat
En saftig morotskaka slår aldrig fel – här i miniformat och toppade med finhackade nötter. Sötman från morötterna i kakan tillsammans med färskostfrosting är en oemotståndlig kombination och passar perfekt till nästa fikabjudning.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
10 st
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl finrivna morötter (2 1/2 dl motsvarar ca 2 morötter)
3/4 dl neutral rapsolja
Frosting
75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g färskost
Till servering
1 dl finhackade mandel eller valfria nötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den blev god men tycker själva kakan blev lite platt och något smaklös, frostingen däremot var väldigt god (obs gör gärna en dubbelsats!). Tycker också kakan var väldigt svår att få bort från bakplåtspappret, vet ej om jag gjort något fel men fick vara så försiktig annars fastande den och gick sönder. Ok recept men kommer inte göra det igen
Rebecka
2022-11-30Jättegod men jag gjorde i bakform med bara topping på toppen. Jag hade även mer florsocker i toppingen så det inte smakade färskost. Har letat efter svärmors recept då hennes morotskaka var gudomlig men det här receptet var nära med några justeringar. Alla älskade kakan, även min man som sa att den var lik ”farmors”.
Anna
2022-10-16Lol, Mattis ;) Det här receptet ska jag testa idag, älskar morotskaka och gör helst (det mesta) i mini-format.
Emily
2022-07-20