Morotskaka i miniformat

6
2
Morotskaka i miniformat

En saftig morotskaka slår aldrig fel – här i miniformat och toppade med finhackade nötter. Sötman från morötterna i kakan tillsammans med färskostfrosting är en oemotståndlig kombination och passar perfekt till nästa fikabjudning.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Morotskaka i miniformat

Ingredienser

10 st
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl finrivna morötter (2 1/2 dl motsvarar ca 2 morötter)
3/4 dl neutral rapsolja
1 dl finhackade mandel eller valfria nötter

Frosting

75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g färskost

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Mattis

2022-05-15

Läs alltid igenom ett recept början till slut. Jag blandade alla torra ingredienser innan jag såg att man ska vispa ägg och socker separat...får en dock att undra vad för slags blött socker som Ica använder

Arvid

2022-04-23

Det är ett geni drag att också lägga frosting i mitten! Borde man göra med alla kakor som tex kärleksmums!

Testa liknande recept

Mockarutor
Påsktårta med hallon
Glutenfri morotskaka
Kärleksmums