Clotted cream

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
0
Clotted cream

Clotted cream och sylt är de klassiska tillbehören till brittiska scones. Clotted cream görs genom att sjuda grädde över vattenbad och sedan vispa ihop till en slät kräm. Gör den gärna kvällen innan och servera med nybakade scones till helgfrukosten.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Clotted cream

Ingredienser

ca 1 dl
5 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Använd grädden som blir över i gryta, sås eller soppa. Clotted cream håller ca 2-3 dagar i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Scrambled eggs
Betyg 4.1 av 5.
219 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Engelska scones
Betyg 3.4 av 5.
104 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lemoncurd
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Engelska pepparkakor
Betyg 3.4 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wet nelly – Brödpudding
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga