Morotskakasnittar
Morotskaka är gott i alla dess former och varianter! Här har vi gjort en morotskakasnitt där söta småkakor med morot och de klassiska kryddorna kardemumma och kanel får sällskap av den självklara färskostfrostingen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
16-20 st
100 g rumstempererat smör
1 1/4 dl strösocker
1 morot (à ca 60 g)
3 msk ljus sirap
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1 krm salt
Frosting
1 lime (2 tsk skal och 1 tsk saft, för 16-20 st)
50 g rumstempererat smör
1 dl florsocker
75 g cream cheese (färskost)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka på 16 st.
Energi774 KJ / 185 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater24 g
Protein1 g
Kommentarer
Om man ska förvara dem i frysen inför kalas. Rekommenderas att lägga på frostingen innan servering?
Alicia
2024-11-06Lika goda utan frostingen!
Lena
2024-11-02