Ta hand om dig

5 steg till ett

liv mer i nuet

Grubblar du över ditt förflutna? Eller oroar dig för framtiden? Då är det svårt att vara närvarande. Eva Johansson, mental tränare, coach och författare, hjälper dig att hitta nuet.

Publicerad den 6 augusti, 2015

 • Börja med framtiden

  Hur vill du ha ditt liv? Hur vill du forma din framtid? Tänk efter vad som är meningsfullt för dig och planera ditt liv efter det. Först då är det möjligt att leva i och njuta av nuet.

 • Var ärlig mot dig själv

  Vad tycker du är viktigt i livet? Det kan exempelvis vara hälsan, jobbet, familjen, ekonomin och vänner. Gör en plus- och minuslista, där det som fungerar bra hamnar på plussidan och det som kan bli bättre hamnar på minussidan. Gör sedan en handlingsplan på det du vill förbättra, skriv ner hur ska du gå tillväga, när ska det ske och hur kommer du att märka att något positivt har hänt.

 • Putsa på självbilden

  Brottas du med vacklande självkänsla och självförtroende? Då är det lätt att du låter dig styras av andra, i stället för att lita till din egen kraft och styrka. När du tar tag i arbetet med din självbild har du också börjat arbeta för ett gott liv.

 • Ta ratten och styr ditt liv

  Bli chaufför på livets väg och gör de förändringar du vill i ditt liv! En bra livschaufför tar medvetet ansvar för sitt liv, sina tankar och reaktioner, sin hälsa och relationer och försöker förstå hur allt detta tillsammans påverkar både nutid och framtid. Sitter du i passagerarsätet är det lätt att skylla motgångar på andra, och du blir ett lätt offer för omständigheterna.

 • Hitta vardagens guldkorn

  Ut på skattjakt – vardagens små guldkorn finns där ute! Kanske är det saker du inte lägger märkte till eller uppskattar. Som en kram, ett skratt, att kunna ta sig ur sängen, ett avtorkat frukostbord, en natt med skön sömn eller en upplevelse i naturen. När du gör dig medveten om vad du uppfattar som guldkorn kommer du att se mer positivt i nuet.