Lättgjorda havrebitar perfekta till mellanmål eller som nyttigt kvällssnack. Rosta havregryn i torr stekpanna tillsammans med sesamfrön. Mixa med grovhackade nötter och fikon. Tryck ut i en form och ställ i kylskåp någon timme. Skär i bitar och njut!
Kommentarer
Redaktionen
2015-10-02Hej Hanna! Vad tråkigt att det inte blev lyckat. Testa att rosta sesamfröna och havregrynen lite kortare tid. Anledningen till att de rostas är att få fram mer smak men det är inte gott om det smakar bränt. Hälsningar, Veronica
Hanna
2015-09-21Jag hade i nästan 2 msk vatten och det blev jättebra konsistens! Får dock slänga alltihop i alla fall för jag rostade sesamfröna tills de började bli en aning gyllenbruna kanterna. Det räckte tydligen för att få hela havrebitarna att smaka som beska brända popkorn. Det står inte i receptet men låt det inte bli minsta lilla färg på sesamfröna och havren när du rostar dem!
Anna
2015-09-07Supergott litet mellis! Och snacka om fullproppat med nyttigheter! Med tanke på tidigare kommentarer såg jag till att mixa smeten ganska länge och använde 1,5 msk vatten. Stod i kylen 1,5 timme ungefär och de blev helt perfekta i konsistens. Dock skulle 30 st ha gett otroligt små bitar så jag skar dom i 12 bitar och skulle nog säga att det krävs kanske 2 st och någon frukt för ett tillräckligt mättande mellanmål. Ni måste prova dessa!