Rostade havrebitar med sesam
Lättgjorda havrebitar perfekta till mellanmål eller som nyttigt kvällssnack. Rosta havregryn i torr stekpanna tillsammans med sesamfrön. Mixa med grovhackade nötter och fikon. Tryck ut i en form och ställ i kylskåp någon timme. Skär i bitar och njut!
Ingredienser
ca 30 st
1 dl havregryn
1/2 dl vita sesamfrön
1 dl rostade hasselnötter
1 dl strimlade, torkade fikon
1 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi132 KJ / 32 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer
Smaken var okej men blev lite besviken. Trodde jag skulle preppa mellis men blev inte många alls. Enligt recepten skulle det bli 30 st. Blev ju väldigt tunna, knappt 7 bitar...
Maria
2023-04-19Hej Hanna! Vad tråkigt att det inte blev lyckat. Testa att rosta sesamfröna och havregrynen lite kortare tid. Anledningen till att de rostas är att få fram mer smak men det är inte gott om det smakar bränt. Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-10-02Jag hade i nästan 2 msk vatten och det blev jättebra konsistens! Får dock slänga alltihop i alla fall för jag rostade sesamfröna tills de började bli en aning gyllenbruna kanterna. Det räckte tydligen för att få hela havrebitarna att smaka som beska brända popkorn. Det står inte i receptet men låt det inte bli minsta lilla färg på sesamfröna och havren när du rostar dem!
Hanna
2015-09-21