Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citron- och honungsmarinerad fänkål och zucchini

Finstrimlad fänkål och zucchini i pigg citronmarinad. Ett snabbt grönsakstillbehör som landar bra på tallriken bredvid både fisk, kött och kyckling. En skön sallad som håller sig i 2-3 dagar i kylskåp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna på mandolin eller med hjälp av en osthyvel. Ansa och skiva zucchinin med osthyvel.
  2. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa den. Blanda citronskalet med -saft, honung och olivolja.
  3. Vänd ner grönsakerna i dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Smakar som bäst i 2-3 dagar, förvaras i kylskåp.
  5. Till servering: Servera gärna med skivade plommontomater.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 fänkål
  • 1 zucchini
  • 1/2 citron
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • skivade miniplommontomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 129 kJ / 31 kCal