Korv stroganoff med paprika
Korv stroganoff med krossade tomater som bas gör korvgrytan lite nyttigare. Särskilt när korven får sällskap av paprika och lök i grytan. Servera med råris och babyspenat samt krasse.
Ingredienser
4 portioner
4 port råris eller annat ris
1 gul lök
1 röd paprika
400 g falukorv eller kycklingstekkorv
1 msk olja
ca 500 g krossade tomater
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl matlagningsyoghurt (10%)
salt och svartpeppar
Till servering
65 g babyspenat
1/2 ask krasse
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2499 KJ / 597 kCal
Fett30 g
Salt3.5 g
Kolhydrater63 g
Protein18 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tycker personligen den är godare än vanlig korv stroganoff. Brukar addera citronpeppar och senap för lite extra sting, mycket gott!
Sofia
2023-11-02