Hoppa till sidans innehåll

Nygräddat!

Nyttigare våfflor

Mmh vi älskar frasiga våfflor! Byt delar av vetemjölet mot fullkornsmjöl eller strössla lite chiafrön i smeten för att göra våfflorna godare för hälsan. Här är recept på nyttigare våfflor!

Stephanie Johansson
Fler recept på våfflor hittar du här.

 • Chiavåfflor med färska bär

  Stå dig länge på nyttiga, moderna och lättlagade chiavåfflor. Trots att de är bra för dig – ja, de är faktiskt förhållandevis nyttiga – så är de allt annat än tråkiga med färska bär samt kvarg med smak av vit choklad och kokos.

  - Chiavåfflor med färska bär

  Spara

 • Veganska majsvåfflor med rårörda bär

  Vill du servera veganska våfflor på våffeldagen? Dessa frasiga våfflor är helt fria från ägg och mjölkprodukter. Majsmjölet gör våfflorna extra gula och fina. Servera med rårörda bär och dekorera med citronmeliss.

  - Veganska majsvåfflor med rårörda bär

  Spara

 • Sötpotatisvåfflor med kalkonröra

  Sätt påskig färg på våfflorna med läckert orange sötpotatis. Förutom att göra våfflorna mer matiga får de en trevlig sötma – gott till den salta kalkonröran. Våfflorna går lika bra att servera med söta tillbehör, prova smörstekt äpple med kanel och en kula vaniljglass!

  - Sötpotatisvåfflor med kalkonröra

  Spara

 • Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

  Vill du äta glutenfria våfflor till våffeldagen? Testa dessa goda våfflor baserade på mandelmjöl och fiberhusk. Rivet äpple i smeten gör våfflorna extra spännande och söta. Överraska gästerna med rostade nötter och frozen yoghurt till istället för grädde och sylt.

  - Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

  Spara

 • Fullkornsvåfflor med hallonkvarg

  Fullkornsvåfflor med hallonkvarg är det perfekta mellanmålet eller att tillaga till söndagsbrunchen. Hallonkvarg gör du enkelt genom att bara blanda kvarg med hallonsylt. Snabblagat, lättlagat och fantastiskt gott!

  - Fullkornsvåfflor med hallonkvarg

  Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer