Äppelvåfflor

21
6
Äppelvåfflor

Smarriga våfflor med en syrlig och frisk smak av äpple. Rör i smör, äpple och vatten. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det med lite smör till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Ett perfekt mellanmål för hela familjen.

Skriv ut
Äppelvåfflor

Ingredienser

8 st
125 g
smör (+ extra till gräddning)
1
äpple
1 dl
mjölk
1 dl
havregryn
3 1/2 dl
vetemjöl (3,5 dl motsvarar 210 g)
2
ägg
1 tsk
bakpulver
1 krm
salt
2 dl
iskallt vatten

Till servering

äppelmos

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Cecilia

2021-06-01

Bästa våffelreceptet jag har gjort! Jag bytte ut mjöl och havregryn mot skrädmjöl, havregryn, virvelmalet svedjeråg, virvelmalet råg och dinkelsikt, hoppade över äpplet och tog 100 g smör istället.

My

2020-11-15

Så otroligt matiga och goda!

Sophie

2020-11-05

Jättegoda våfflor! Även god med bör i smeten. Vi byt ut 2 dl vetemjöl med rågmjöl och kikärtsmjöl, funkade bra!

Redaktionen ICAse

2020-11-05

Tack Sophie, vilket bra tips om man vill få lite mer mättande fibrer i sina våfflor. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept