Smarriga våfflor med en syrlig och frisk smak av äpple. Rör i smör, äpple och vatten. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det med lite smör till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Ett perfekt mellanmål för hela familjen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Kommentarer
Cecilia
2021-06-01Bästa våffelreceptet jag har gjort! Jag bytte ut mjöl och havregryn mot skrädmjöl, havregryn, virvelmalet svedjeråg, virvelmalet råg och dinkelsikt, hoppade över äpplet och tog 100 g smör istället.
My
2020-11-15Så otroligt matiga och goda!
Sophie
2020-11-05Jättegoda våfflor! Även god med bör i smeten. Vi byt ut 2 dl vetemjöl med rågmjöl och kikärtsmjöl, funkade bra!
Redaktionen ICAse
2020-11-05Tack Sophie, vilket bra tips om man vill få lite mer mättande fibrer i sina våfflor. Hälsningar Ulrika