UNDER 15 MIN | Enkel

Bananvåfflor

Bananvåfflor är perfekt som frukost, mellanmål eller varför inte som enkel lunch eller middag? Dessa matiga våfflor med banan görs på en smet med cottage cheese, ägg och havregryn och är därmed lite nyttigare än vanliga våfflor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser till våfflan med stavmixer.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj den första laggen med kokosolja. Grädda våfflorna gyllene.   
  3. Servera med yoghurt, banan, nötter och honung.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och yoghurt.

Tips

Servera gärna bananvåfflorna med färska bär.

Ingredienser

Portioner: 4-6 st
  • 2 stora mogna bananer
  • 1 dl cottage cheese
  • 4 ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk kokosolja (+ extra till gräddning)
Serveringsförslag
  • yoghurt (10%)
  • skivad banan
  • hackade nötter
  • honung