Bananvåfflor

30
15
Bananvåfflor

Bananvåfflor är perfekt som frukost, mellanmål eller varför inte som enkel lunch eller middag? Dessa matiga våfflor med banan görs på en smet med cottage cheese, ägg och havregryn och är därmed lite nyttigare än vanliga våfflor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Bananvåfflor

Ingredienser

4-6 st
2 stora mogna bananer
1 dl cottage cheese
4 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl havregryn
1/2 tsk malen kanel
1 tsk kokosolja (+ extra till gräddning)

Serveringsförslag

yoghurt (10%)
skivad banan
hackade nötter
honung

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och yoghurt.

Gör så här

Tips

Servera gärna bananvåfflorna med färska bär.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Elin

2022-03-27

God smet, de blev aningen frasigare om man gräddade dem med smör istället för kokosolja!

Christina

2021-04-22

Mycket goda men svåra att grädda. Testa med förslag från tidigare kommentarer!

Katarina

2021-04-02

Härligt med lite matigare o nyttigare våfflor. Tillsatte dock 1/2 del vetemjöl för att dom skulle få lite mer stadga. Körde en liten stund med mixer och hade på lite olja cirka varannan lagg. Gräddade i 3 min. Jag använde rapsolja istället för kokosolja. Mysig helglunch!