Bananvåfflor är perfekt som frukost, mellanmål eller varför inte som enkel lunch eller middag? Dessa matiga våfflor med banan görs på en smet med cottage cheese, ägg och havregryn och är därmed lite nyttigare än vanliga våfflor.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2020
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och yoghurt.
Kommentarer
Charlotte
1/31/2021Testade precis och det gick bra efter tips bland kommentarerna. Jag tillsatte ca 0,5-0,75 dl havremjölk i smeten, en skvätt kokosolja i våffeljärnet innan varje gräddning, och gräddade i 3-4 min, Jag tillsatte även pyttelite mer bakpulver än i receptet, samt lät smeten vila i kylen någon timme innan gräddning. Blev frasiga i kanterna men mjukare än vanlig våffla pga bananen osv. Gick bra att lyfta upp med smörkniv i trä. De såg en aning brända ut men ingen fara alls, tror färgen berodde på ingredienserna. Serverade med angivna tillbehör plus hallon!
Susanne
1/30/2021Ragnhild Goda, men tillsatte faktiskt lite havremjölk i smeten, då blev den lite lösare.
Bo arne
1/30/2021Har ni verkligen provat det här receptet? Det kanske funkar att koka gröt på men det blir definitivt inga våfflor.