Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
0
Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

Vill du äta glutenfria våfflor till våffeldagen? Testa dessa goda våfflor baserade på mandelmjöl och fiberhusk. Rivet äpple i smeten gör våfflorna extra spännande och söta. Överraska gästerna med rostade nötter och frozen yoghurt till istället för grädde och sylt.

Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

Ingredienser

10 st

Nötter

1 dl  blandade nötter, t ex hassel-, pecan eller macedamianötter

Våfflor

1   äpple
2 dl  mandelmjöl
2 tsk  fiberhusk
2 krm  salt
1 1/2 tsk  kanel
4   ägg
2 dl  vispgrädde (40 %)
olja tilll pensling av våffeljärnet

Till servering

frozen yoghurt

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri glass till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och servera våfflorna med mjölkfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1365 KJ / 328 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Chiapudding med mandelmjölk
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macaron med kaffe och hasselnötscreme
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Energibar med frön, kärnor och aprikos
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria scones på durramjöl
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri pajdeg
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga