Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter
Vill du äta glutenfria våfflor till våffeldagen? Testa dessa goda våfflor baserade på mandelmjöl och fiberhusk. Rivet äpple i smeten gör våfflorna extra spännande och söta. Överraska gästerna med rostade nötter och frozen yoghurt till istället för grädde och sylt.
Ingredienser
10 st
Nötter
1 dl blandade nötter, t ex hassel-, pecan eller macedamianötter
Våfflor
1 äpple
2 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
2 krm salt
1 1/2 tsk kanel
4 ägg
2 dl vispgrädde (40 %)
olja tilll pensling av våffeljärnet
Till servering
frozen yoghurt
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri glass till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och servera våfflorna med mjölkfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1365 KJ / 328 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g
Kommentarer