UNDER 45 MIN | Enkel

Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

Vill du äta glutenfria våfflor till våffeldagen? Testa dessa goda våfflor baserade på mandelmjöl och fiberhusk. Rivet äpple i smeten gör våfflorna extra spännande och söta. Överraska gästerna med rostade nötter och frozen yoghurt till istället för grädde och sylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nötter: Rosta nötterna i en stekpanna på medelvärme. Låt svalna och hacka dem grovt.
  2. Våfflor: Riv äpplet fint. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ihop med äpple, ägg och hälften av grädden. Fortsätt vispa och tillsätt resten av grädden i en stråle. Låt smeten vila 15 minuter.
  3. Pensla våffeljärnet med lite olja och grädda våfflorna gyllenbruna.
  4. Till servering: Servera med rostade nötter och frozen yoghurt.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri glass till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och servera våfflorna med mjölkfri glass.

Ingredienser

Portioner: 10 st
Nötter
  • 1 dl blandade nötter, t ex hassel-, pecan eller macedamianötter
Våfflor
  • 1 äpple
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde (40 %)
  • olja tilll pensling av våffeljärnet
Till servering
  • frozen yoghurt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1365 kJ / 328 kCal