Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

82
0
Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

Vill du äta glutenfria våfflor till våffeldagen? Testa dessa goda våfflor baserade på mandelmjöl och fiberhusk. Rivet äpple i smeten gör våfflorna extra spännande och söta. Överraska gästerna med rostade nötter och frozen yoghurt till istället för grädde och sylt.

Skriv ut
Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter

Ingredienser

10 st

Nötter

1 dl
blandade nötter, t ex hassel-, pecan eller macedamianötter

Våfflor

1
äpple
2 dl
mandelmjöl
2 tsk
fiberhusk
2 krm
salt
1 1/2 tsk
kanel
4
ägg
2 dl
vispgrädde (40 %)
-
olja tilll pensling av våffeljärnet

Till servering

frozen yoghurt

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri glass till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och servera våfflorna med mjölkfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1365 KJ / 328 kCal
Fett 23 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 16 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept