Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rårakor i våffeljärn

Ett roligt recept på rårakor som du tillagar i våffeljärn. Du gör rårakorna av bland annat potatis, lök, margarin och ägg. Servera med en nyttig och fräsch vitkålssallad av vitkål, yoghurt, lingonsylt och apelsiner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatis och ev lök. Pressa ut vätskan. Tillsätt margarin, ägg, salt och peppar. Låt stå ca 10 minuter.
  2. Sallad: Strimla vitkålen. Blanda med yoghurt och sylt. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Vänd ner dem i salladen.
  3. Tillsätt det kolsyrade vattnet till rårakssmeten. Grädda rårakorna i våffeljärn.
  4. Servera med vitkålssallad och gärna stekt bacon.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg potatis (1 1/2 kg motsvarar ca 15 st)
  • ev 1 gul lök
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 ägg
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl kolsyrat vatten
Vitkålsallad
  • 500 g vitkål (500 g motsvarar ca 1/2 vitkålshuvud)
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 6 msk tranbärs- eller lingonsylt
  • 2 apelsiner
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?