Att göra rårakor i våffeljärn är hur smart som helst! Gör bara vanliga klassiska rårakor med riven potatis men tillaga dem i våffeljärnet istället för stekpanna så håller de ihop fint och får en jämn och gyllene stekyta.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett och smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet har uppdaterats dec 2020.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite annorlunda med våffeljärnet men smaken blev som förväntat,jättegott! Nästa gång kör jag dom i stekpannan :-)
Stefan
2022-12-29Såå smarriga! Jag tillsatte även ca 1 1/2 dl av det gröna på purjolöken, vilket jag finstrimlade, förvällde i vatten ett par minuter samt kramade ur vätskan ifrån, innan jag blandade det med övriga ingredienser. Nästa gång testar jag att även tillsätta lite riven vitlök.
Ingela
2022-10-07Bara så perfekt recept, superkrispiga! I mitt våffeljärn behövde jag vända dom efter halva tiden för att få dom jämnt gräddade. Mums!
Caroline
2022-03-11