Rårakor i våffeljärn

27
7
Rårakor i våffeljärn

Att göra rårakor i våffeljärn är hur smart som helst! Gör bara vanliga klassiska rårakor med riven potatis men tillaga dem i våffeljärnet istället för stekpanna så håller de ihop fint och får en jämn och gyllene stekyta.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Rårakor i våffeljärn

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg potatis (1 1/2 kg motsvarar ca 15 st)
ev 1 gul lök
1 dl flytande margarin
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Till servering

1 stor rödlök
2 dl smetana eller crème fraiche
6 msk löj- eller stenbitsrom
dillvippor
citronklyftor

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett och smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet har uppdaterats dec 2020.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Caroline

2022-03-11

Bara så perfekt recept, superkrispiga! I mitt våffeljärn behövde jag vända dom efter halva tiden för att få dom jämnt gräddade. Mums!

Marie

2022-03-07

Super smart och gott! Kan man göra fler och värma i ugnen dagen efter?

Anette

2021-10-29

Men varför ägg i råraka / aldrig sett i recept ???

Näringsvärde per portion

Energi 1995.2 KJ / 474.5 kCal
Fett 28.2 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 41.4 g
Protein 10.3 g
Läs mer om näringsvärden