Raggmunkar i våffeljärn

Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
13
Raggmunkar i våffeljärn

Att göra raggmunkar i våffeljärn är hur smart som helst! Gör bara vanliga klassiska raggmunkar med riven potatis men tillaga dem i våffeljärnet istället för stekpanna så håller de ihop fint och får en jämn och gyllene stekyta.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Raggmunkar i våffeljärn

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg potatis (1 1/2 kg motsvarar ca 15 st)
ev 1 gul lök
1 dl flytande margarin
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Till servering

1 stor rödlök
2 dl smetana eller crème fraiche
6 msk löj- eller stenbitsrom
dillvippor
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Jag kör bara riven potatis och salt på mina rårakor. Blir inte lika smutsigt men gott.

Marcus

2024-06-28

Fungerade väldigt bra med våffeljärnet! :)

Marielle

2024-05-14

Akta för fleckar på benken från oljan man måste hälla på

Nicholas

2023-08-18

Näringsvärde per portion

Energi1995.2 KJ / 474.5 kCal
Fett28.2 g
Salt2.39 g
Kolhydrater41.4 g
Protein10.3 g

Testa liknande recept

Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasvåffla med rensteksröra
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chicken and waffles - Våfflor med friterad kyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Våffeltårta med jordgubbar
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga