Raggmunkar i våffeljärn
Att göra raggmunkar i våffeljärn är hur smart som helst! Gör bara vanliga klassiska raggmunkar med riven potatis men tillaga dem i våffeljärnet istället för stekpanna så håller de ihop fint och får en jämn och gyllene stekyta.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg potatis (1 1/2 kg motsvarar ca 15 st)
ev 1 gul lök
1 dl flytande margarin
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
Till servering
1 stor rödlök
2 dl smetana eller crème fraiche
6 msk löj- eller stenbitsrom
dillvippor
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1995.2 KJ / 474.5 kCal
Fett28.2 g
Salt2.39 g
Kolhydrater41.4 g
Protein10.3 g
Kommentarer
Jag kör bara riven potatis och salt på mina rårakor. Blir inte lika smutsigt men gott.
Marcus
2024-06-28Fungerade väldigt bra med våffeljärnet! :)
Marielle
2024-05-14Akta för fleckar på benken från oljan man måste hälla på
Nicholas
2023-08-18