Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

Kaneldoftande morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde är ett perfekt recept för dig som älskar smaken av den klassiska morotskakan. Dessa våfflor med morot och kanel i smeten passar utmärkt som eftermiddagsfika med grädde till eller till helgfrukosten med vaniljkvarg till istället! Mums!

Ingredienser
10 st
Morotsvåfflor
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
1 krm salt
3 tsk malen kanel
1 msk strösocker
1 ägg
3 dl riven morot
Kardemummagrädde
3 dl vispgrädde
2 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Till servering
mortlad kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1276 KJ / 305 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Kommentarer