Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

11
0
Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

Kaneldoftande morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde är ett perfekt recept för dig som älskar smaken av den klassiska morotskakan. Dessa våfflor med morot och kanel i smeten passar utmärkt som eftermiddagsfika med grädde till eller till helgfrukosten med vaniljkvarg till istället! Mums!

Skriv ut
Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

Ingredienser

10 st

Morotsvåfflor

100 g
smör
3 1/2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
4 dl
mjölk
1 krm
salt
3 tsk
malen kanel
1 msk
strösocker
1
ägg
3 dl
riven morot

Kardemummagrädde

3 dl
vispgrädde
2 tsk
mald kardemumma
1 tsk
vaniljsocker

Till servering

mortlad kardemumma

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1276 KJ / 305 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 21 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept