Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

17
0
Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

Kaneldoftande morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde är ett perfekt recept för dig som älskar smaken av den klassiska morotskakan. Dessa våfflor med morot och kanel i smeten passar utmärkt som eftermiddagsfika med grädde till eller till helgfrukosten med vaniljkvarg till istället! Mums!

Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

Ingredienser

10 st

Morotsvåfflor

100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
1 krm salt
3 tsk malen kanel
1 msk strösocker
1 ägg
3 dl riven morot

Kardemummagrädde

3 dl vispgrädde
2 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Till servering

mortlad kardemumma

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1276 KJ / 305 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 21 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden