Stå dig länge på nyttiga och lättlagade chiavåfflor. Trots att de är bra för dig – ja, de är faktiskt förhållandevis nyttiga – så är de allt annat än tråkiga med färska bär samt kvarg med smak av vit choklad och kokos.
Samarbete med:
Risenta
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck. Byt ut kvargen mot smaksatt laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ann
2019-03-18Det ska stå socker, inte kicker.
Ann
2019-03-18Jag har ett annat våffelrecept som jag tror är ännu nyttigare och ännu mer klimatsmart. Havregrynsvåfflor: 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk kicker, 1/2 tsk salt, 2 ägg, 4 dl mjölk, 2 msk rapsolja. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja, vänd sedan ner blandningen i bunken med det torra. Låt stå och svälla minst 30 min. Grädda i våffeljärnet. Smörj första laggen. Servera med naturell kvarg blandat med lite vaniljsocker och färska bär.