Chiavåfflor med färska bär

181
2
Chiavåfflor med färska bär

Stå dig länge på nyttiga och lättlagade chiavåfflor. Trots att de är bra för dig – ja, de är faktiskt förhållandevis nyttiga – så är de allt annat än tråkiga med färska bär samt kvarg med smak av vit choklad och kokos.

Samarbete med:

Chiavåfflor med färska bär

Ingredienser

5-6 stycken
100 g smör (+ extra till våffeljärnet)
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1/2 dl Risenta chiafrön
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl mjölk
2 dl kallt vatten

Till servering

ca 250 g kvarg (gärna med vit choklad eller vanilj)
färska bär

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck. Byt ut kvargen mot smaksatt laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

181

Kommentarer

Ann

2019-03-18

Det ska stå socker, inte kicker.

Ann

2019-03-18

Jag har ett annat våffelrecept som jag tror är ännu nyttigare och ännu mer klimatsmart. Havregrynsvåfflor: 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk kicker, 1/2 tsk salt, 2 ägg, 4 dl mjölk, 2 msk rapsolja. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja, vänd sedan ner blandningen i bunken med det torra. Låt stå och svälla minst 30 min. Grädda i våffeljärnet. Smörj första laggen. Servera med naturell kvarg blandat med lite vaniljsocker och färska bär.

Näringsvärde per portion

Energi 1577 KJ / 376 kCal
Fett 20 g
Kolhydrater 37 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden