UNDER 60 MIN | Enkel

Chiavåfflor med färska bär

Stå dig länge på nyttiga, moderna och lättlagade chiavåfflor. Trots att de är bra för dig – ja, de är faktiskt förhållandevis nyttiga – så är de allt annat än tråkiga med färska bär samt kvarg med smak av vit choklad och kokos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5-6 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, chiafrön, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och vattnet lite i sänder till en slät smet. Rör ner smöret. Låt smeten svälla ca 30 minuter.
  3. Hetta upp ett våffeljärn och smörj det med lite smör till första våfflan. Grädda våfflor av smeten. Lägg dem på galler.
  4. Till servering: Servera våfflorna med kvargen och bären.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck. Byt ut kvargen mot smaksatt laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 5-6 stycken
  • 100 g smör (+ extra till våffeljärnet)
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
  • 1/2 dl chiafrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl kallt vatten
Till servering
  • 250 g kvarg (vit choklad och kokos)
  • färska bär

Näringsvärde
Per portion

Energi 1577 kJ / 376 kCal